Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Junii Sibiului inaugureaza noul sediu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Cindrelul – Junii” și Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” inaugurează joi primul sediu al instituţiei.

Sediul este situat în Sibiu, str. Tudor Arghezi, nr. 13.

”Pentru noi acest moment reprezintă împlinirea unui vis, un vis la care au contribuit instituţii şi persoane publice, care merită toate mulţumire noastre. Iată că astăzi, după aproape 70 de ani de activitate, Junii au o casă pe măsură, dotată aşa cum şi-ar dori orice ansamblu profesionist din lume. Avem sală de repetiţii, birouri, toate condiţiile necesare pentru dezvoltarea activităţii instituţiei. Mulţumim tuturor celor implicaţi în construirea sediului”, spune Silvia Macrea, directorul ansamblului.

Lucrările au fost executate de SC Sinecon SRL, care a câștigat licitația de construcție în vara lui 2010, valoarea contractului fiind de aproape 3,5 milioane de lei, fără TVA. Cu toate acestea, clădirea a fost terminată la un preț mai mic decât cel licitat, lucru extrem de rar în cazul lucrărilor publice din ultimii ani.

”Am făcut și economii, de 169.320 de lei. Eu sunt foarte mulțumită de ceea ce s-a realizat aici. Cred că și cei de la Sinecon au înțeles necesitatea acestui sediu și au lucrat excelent. Ca la ei acasă”, spune Silvia Macrea, directorul Centrului.

Noul sediu al Junilor Sibiului este prima clădire din publică din județ care beneficiază de un avansat sistem de încălzire cu energie verde. În afara panourilor solare, clădirea este dotată și cu pompe de căldură forate la mare adâncime.

La inaugurarea oficială a clădirii va fi deschis și primul magazin de prezentare al Junilor Sibiului. ”Acest ansamblu flocloric a devenit un brand. Iar în magazinul de prezentare, pe lângă DVD-uri cu spectacole înregistrate vom avea și o serie de produse promoționale, care poartă însemnele Junilor Sibiului”, a declarat Silvia Macrea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus