Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Actrita teatrului sibian, Cristina Flutur a castigat, la Cannes, premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal

Actriţa Teatrului „Radu Stanca”, Cristina Flutur, a câştigat duminică, la Festivalul de la Cannes, premiul pentru cea mai bună actriţă în rolul principal, pentru rolul din filmul „După dealuri”.

Filmul „După dealuri”, al lui Cristian Mungiu, a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu şi premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor din rolurile principale Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

„În primul rând cred că este o veste extrordinară pentru România şi pentru teatrul sibian. Cristina Flutur se întoarce acasă cu acest pretigios premiu, de la un festival care ştim că este echivalentul Oscarului, în varianta europeană. Cristina este o fată foarte inteligentă, care m-a surprins prin mobilitatea intelectuală pe care o posedă, vorbeşte foarte bine două limbi străine şi este o actriţă care ştie să se lupte, care îşi ştie şi limitele, şi este un mare câştig pentru teatrul sibian să o aibă”, a declarat Constantin Chiriac, directorul TNRS Sibiu.

Cristina Flutur este din Iaşi, şi-a făcut studiile la Cluj, iar din 2005 este actriţă a teatrului „Radu Stanca”.

În filmul „După dealuri”, Cristina interpretează rolul Alinei, o tânără care îşi regăseşte prietena cu care a copilărit şi în numele acestei prietenii, ajunge victima unui ritual de exorcizare.

Filmul "După dealuri/ Beyond the Hills" spune povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Citește aici un articol realizat de Turnul Sfatului cu actrița Cristina Flutur, înainte de Festivalul de Cannes

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

constantin

Acum 11 ani

Felicitari !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus