Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
4°C

Cheesecake

Ingrediente:

blat:

-200 de grame de biscuiți graham sau biscuiți digestivi

-80 de grame de unt

- 3 linguri de zahăr

cremă de brânză:

-1 kilogram de brânză de vacă, bine scursă de zer

-1 cană de zahăr

-3 linguri cu vârf de făină albă

-150 de ml. de smântâna pentru frișcă

-3 ouă mari

-arome: vanilie și coajă rasă de lămâie sau portocală

Preparare:

Pentru început, se pregătește o formă cu pereți detașabili de 24 cm. diametru: se unge bine cu unt, se acoperă fundul cu un disc potrivit ca dimensiune, de hârtie de copt, bine unsă cu unt și ea. Se pornește cuptorul și se fixează la 200 de grade Celsius.

Biscuiții se sfărâmă fin, ca pesmetul și se pun într-un castron. Se topește untul și se toarnă peste biscuiții la care s-au adăugat și cele 3 linguri de zahăr. Se amestecă cu grijă biscuiții cu untul topit. Ceea ce se obține nu trebuie să semene cu o pastă, cu un aluat, vor fi pur și simplu firmituri de biscuiți impregnate cu unt. Se toarnă în forma pregătită. Se presează cu grijă biscuiții în formă, creând un strat uniform pe fund și de jur împrejur, la o înălțime de aproximativ 4 cm. Se introduce forma cu blatul de biscuiți în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, până devine ușor auriu pe margini, apoi se scoate, iar temperatură cuptorului se reduce la 150 de grade Celsius.

Dacă se folosește vanilie naturală, se despică păstaia, se răzuiesc semințele și se pun într-o crăticioară în smântâna pentru frișcă măsurată (150 de ml.). Se dă în clocot apoi se ține pe foc foarte mic timp de încă 10 minute. Se lasă să se răcească, se scoate păstaia și se folosește pentru rețetă.

Brânza de vaci dată prin sită sau lucrată cu blenderul câteva minute, ca să devină foarte fină împreună cu zahărul și făina se pun într-un vas și se bat câteva minute bune, până se omogenizează foarte bine. Se adaugă smântâna și se bate în continuare până când compoziția devine cremoasă; cu smântâna se adaugă și aromele.

Pe rând, se adaugă câte un ou, se bate cu mixerul până la incorporare apoi se adaugă și următorul. Compoziția finală trebuie să fie netedă și spumoasă. Se toarnă crema peste blat, se nivelează ușor și se da la copt în cuptorul încins la 150 de grade Celsius.

Cheesecake-ul se coace la 150 de grade Celsius timp de 50-60 de minute. Apoi se lasă să se răcească complet, în formă, după care se bagă în frigider pentru minim trei ore înainte să se servească. Se poate servi dup ce se adaugă pe suprafața prăjiturii zahăr pudra, sau se pot adăuga fructe proaspete, jeleuri de fructe, sos caramel sau de ciocolată. Poftă bună!

Foto: hangingoffthewire.blogspot.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3984

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus