Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Conferinta preotilor capelani de penitenciare se tine la Sambata de Sus

 

Conferinţa preoţilor capelani de penitenciare din Europa va avea loc, în perioada 4 - 8 iunie, la Academia Duhovnicească a Mânăstirii Sâmbăta de Sus, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel.
Conform unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Biserica Ortodoxă organizează, pentru prima dată, un asemenea eveniment cu caracter internaţional pe problematică penitenciară.
În cadrul conferinţei, 120 de capelani de penitenciare din Europa şi 40 de preoţi capelani care desfăşoară activităţi în penitenciarele din România vor participa la 13 ateliere de lucru, în care se realizează schimbul de experienţă şi de bune practici din penitenciarele europene, informează Agerpres.
La eveniment vor participa şi Irineu Popa, mitropolitul Olteniei, şi Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, dar şi reprezentanţi din conducerea ANP. Activităţile vor fi coordonate de comitetul Director al Asociaţiei Capelanilor de Penitenciare din Europa - IPCA, membră a Conferinţei Bisericilor Europene. 
Participarea preoţilor români se desfăşoară sub îndrumarea preotului Florin Smarandi, noul coordonator al preoţilor de penitenciare din cadrul ANP, anterior preot capelan la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
Echipa de organizare română îşi desfăşoară activitatea sub binecuvântarea părintelui stareţ al Mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, Ilarion Urs, care, împreună cu prof. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, şi reprezentantul român din cadrul Ministerului de Justiţie de la Bruxelles, Valentin Zamfir, membru în conducerea IPCA, se ocupă de tot ceea ce ţine de bunul mers al conferinţei.
Foto: AFP

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus