Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

De ce Diaconu e cel mai mare actor roman?

Pentru adâncimea prăpastiei dintre viața sa personală și cea profesională. Pentru caracterul sublim al personajelor cărora le-a dat viață și pentru caracterul complet nedemn afișat ca om de rând, ca om politic și, în primul rând, ca ministru. Și nu orice ministru, ci al Culturii. Dacă ministrul Transporturilor ar fi scuipat un ziarist probabil n-aș fi fost atât de înverșunat. Doar își petrece toată ziua printre șantieriști. Dar când un ministru al Culturii împrăștie flegme, în Sibiu, în fosta Capitală Culturală, în timpul celei mai mari manifestări culturale din România, revoltă e puțin spus. Mă simt fraierit. Jignit străfund pentru admirația ce o port actorului Mircea Diaconu. De asta spun că e cel mai mare actor, pentru că e infinit mai greu să câștigi admirația unei țări întregi când, de fapt, tu esti un om mic, un mojic. Când milita în fruntea actorilor ca să nu plătească TVA pe veniturile din drepturi de autor, ziariștii erau buni. Când era în opozitie și își lătra scârba față de regim ziariștii erau buni. Când pâinea și cuțitul i-au ajuns în propria mâna s-a schimbat și foaia iar vechii prieteni au ajuns țintă pentru flegme. Funcția de ministru al Culturii e de umplutură. De obicei o primește partidul de coaliție care nu prea pune condiții. Gen UDMR, gen PNL. Partidele luate în coaliții ca să dea la număr. După niciunul dintre miniștrii ultimilor 12 ani nu s-a ales nimic, dimpotrivă, se merge din rău în mai rău. Dar atâta mojicie adunată într-un singur loc n-am văzut demult. Ministrul Culturii își bate joc. De colegul de la Justiție, de procurori, de Agenția de Integritate, de Festivalul Internațional de Teatru, de ziariști. Mai puțin de propriul dentist. Dar ce e mai grav, își bate joc de public. De când am realizat că mimează și nu interpretează, pentru mine actorul Mircea Diaconu nu mai există.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

8 comentarii

Livia

Acum 11 ani

\"Deobicei\" se scrie \"de obicei\". Nu de alta, dar daca tot vorbim de cultura...
Raspunde

radu

Acum 11 ani

ce sa vrei de la toti analfabetii care se cred mari jurnalisti
Raspunde

Frumos spus!

Acum 11 ani

Bravo!
Raspunde

Ghertzo

Acum 11 ani

Din cauza lui nu ma mai pot uita la \"Filantropica\", fiindca omul nu face altceva acum decat sa interpreteze roluri din filmele pe care le-a jucat in ultima perioada si nu neaparat propriile roluri, ci mai si imprumuta de la altii. Cine a vazut \"Poker\" stie despre ce vorbesc.
Raspunde

Vasile

Acum 11 ani

Ptiu, drace! Domnule Bylynski, să ști că nu te-am scuipat și nici nu te consider drac. Așa vine vorba. Acum înțeleg mai bine pasiunea dumneavoastră canină. La câți ”cățeluși” are Băsescu, preocuparea pentru viitorul lor este importantă. Și apropo de scuipătura de mai sus, se spune totuși că ”diavolul” se ascunde în detalii... Nu crezi matale că ai intrat în ”detalii”? Conform dicționarului, ca să-mi exprim disprețul, scârba, nemulțumirea etc. față de articolul dumneavoastră, ce aș putea să spun, decât: Ptiu!
Raspunde

Bravo, Bogdane!

Acum 11 ani

orice cuvant in plus e de prisos
Raspunde

MERE ROSII

Acum 11 ani

Diaconu este intradevar unul dintre cei mai mari artisti romani, asa cum cu siguranta tu faci parte din categoria celor mai mari TAMPITI. Spun asta cu toata responsabilitatea si cu convingerea ferma ca esti un gaunos care castiga si el un banut la un ziar de doi bani.
Raspunde

wPeJwJWXTLZ

Acum 11 ani

Prietene, eentr-o lume normală ar trubei să ai bani şi o viaţă eendestulată din arta pe care o faci. Bănuiesc că nu e aşa. Nu renunţa nici un pic, ai o datorie, nu către societatea aceasta nerecunoscătoare, ci pentru cei ce vor veni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus