Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO - Cel mai bun pilot de raliu din lume vine la Sibiu

Craig Breen, în prezent deținătorul titlului mondial World Rally Championship Academy, a anunțat pe site-ul său oficial că va fi prezent luna viitoare la Sibiu, la Raliul Sibiului 2012, desfășurat în premieră ca etapă în Intercontinental Rally Challenge. Irlandezul Craig Breen este fiul lui Ray Breen, o legendă mondială a raliului.

”Deocamdată se anunță a fi ultimul eveniment pentru noi din calendarul oficial, însă suntem siguri că va fi foarte interesant pentru că este o etapă nouă în IRC și practic începem cu toții de la același nivel”, a declarat Breen, pentru Eurosport.com.

Raliul Sibiului 2012, etapă în Intercontinental Rally Challenge, se va desfășura anul acesta în perioada 19 – 21 iulie pe specialele de macadam și asfalt din jurul orașului Sibiu.

A treia etapă pe macadam din IRC contează și ca etapa a 5-a din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și este și etapă eveniment în FIA European Rally Cup. „Anul acesta este unul extrem de important pentru Raliul Sibiului. Munca noastră din ultimii ani a fost răsplătită cu includerea în calendarul IRC. Raliul Sibiului este al doilea eveniment sportiv din România ca importanță la nivel internațional, după finala UEFA League, și suntem pregătiți să facem față la cel mai înalt nivel”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Cartierul general al raliului și parcul de service vor fi amplasate în Piața Mare a orașului Sibiu. Tot aici, joi 19 iulie, se va da startul festiv pentru echipajele înscrise în această competiție. În prima zi a raliului, vineri 20 iulie, piloții vor avea de parcurs aproape 100 kilometri de probă specială. Startul se va da la ora 14:00, iar în program sunt incluse câte două treceri pe specialele Dobârca și Crinți. Urmează apoi super speciala pe pista de rally cross, după care cele doua probe de noapte: Păltiniș pe asfalt și Șanta pe macadam.

Sâmbătă, 21 iulie, este ziua cea mai lungă cu 106,5 kilometri de speciale pe probele clasice din Raliul Sibiului. Startul se va da la ora 10:00 din Piața Mare a orașului după care urmează două bucle formate din probele Gâtu Berbecului și Santa MAX, o specială mixtă cu o porțiune de aproximativ 4 kilometri de asfalt.

Sursa foto: rallybuzz.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Constiinta

Acum 11 ani

Mai baieti, de decenta si cumpatare ati auzit??? De ce nu pot romanii sa fie cu picioarele pe pamant! De Sebastien Loeb ati auzit mediocrilor.......este camionul en-titre al FIA WRC!!! Si a mai castigat cateva titluri de campion.....asa inca vreo 7!!! Deci este octuplu campion mondial de raliuri! Si voi veniti cu baiatul asta si ii faceti rau prin ceea ce scrieti in titlu!!! Nu era mai profesionist sa spuneti ceea si cine este......face mai bine la imagine.....fiindca are un parcurs meritoriu dar sa lasam cezarului ce este a cezarului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus