Miercuri,
22.09.2021
Partial Noros
Acum
7°C

BAC 2012: Proba orala la limba romana: peste 3.000 de elevi sibieni in centrele de examen

Luni, 11 iunie, Bacalaureatul 2012 a debutat cu proba la română oral. În judeţul Sibiu 3.307 elevi au început, la ora 12:00, susţinerea probei de testare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în opt centre de examen, din Sibiu şi Mediaş şi trei centre de evaluare din Sibiu.

Pentru prima probă a bacalaureatului, susţinută în intervalul 11-13 iunie, există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare fiind între 10 şi15 minute.

„Avem opt centre de examen, în Sibiu şi în Mediaş şi trei centre de evaluare în Sibiu, toate doatate cu camere de supraveghere, de aceea sperăm să nu fie probleme, iar exemenul să se desfăşoare fără surprize neplăcute din partea elevilor”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Constantin Gorun.

La nivelul judeţului Sibiu, Bacalaureatul va fi susţinut în centrele de examen şi centrele de evaluare de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu din Sibiu, cu subcomisie la Grupul Școlar de Industrie Ușoară din Cisnădie, Colegiul Tehnic Alimentar ”Terezianum” din Sibiu, Colegiul Tehnic Independența din Sibiu, cu subcomisie la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig, Colegiul Energetic din Sibiu, Școala Națională de Gaz din Mediaș, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”A.T. Laurian Agnita și Colegiul Tehnic ”Mediensis” din Mediaș.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, respectiv mediu, avansat şi experimentat. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română va fi stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

Candidaţii care nu se prezintă la testele orale pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

Următoarea probă, proba B, se va desfăşura în perioada 13-15 iunie şi va consta în evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba materna.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus