Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Ca in filme: DIICOT efectueaza perchezitii pentru prinderea a 15 hoti ce furau marfa din TIR-urile care tranzitau Sibiul. Un fost membru al Clanului Camatarilor, implicat in retea

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism efectuează 20 de percheziții domiciliare în județele Ilfov, Alba Iulia și în municipiile București și Hunedoara, vizând 15 învinuiți care, în perioada martie-mai 2012, au sustras, pe timp de noapte și prin efracție, mărfuri din TIR-uri, aflate în mișcare, în timp ce acestea se deplasau pe drumurile naționale, cu precădere pe raza județelor Vîlcea, Alba, Sibiu și Hunedoara.

Printre cei 15 vizați se află și Ion Dănuț, zis „Dan Jeg”, fost membru al Clanului Cămătarilor, aflat în prezent în stare de arest.

Liderii grupării au fost identificați ca fiind  membrii familiei inculpatului Porumbița Santer, în vârstă de 37 de ani, din comuna Afumați, județul Ilfov.

Metoda inedită folosită de hoți era una deosebit de periculoasă pentru integritatea corporală a acestora și pare desprinsă din filmele americane de acțiune. „Este important de menționat metoda inedită și riscantă prin care membrii grupării săvârșeau faptele de sustragere și care le asigura reușita activității infracționale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate în mers, erau încadrate în trafic de alte autovehicule, aparținând învinuiților, din care un prim autoturism circula în fața TIR-ului vizat pentru a încetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat în spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalți coinculpați. Unul dintre învinuiți, aflat în acest ultim autoturism, asigurat în dispozitive special realizate, urca pe capotă și acționa prin tăierea sigiliilor și forțarea ușilor din spate ale TIR-urilor, sustrăgând bunurile transportate”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Peste 300.000 de euro prejudiciu

Mărfurile furate - aparate TV, țigări, cafea sau alte bunuri care puteau fi vândute - erau preluate de alți învinuiți, aflați în autoturism, iar apoi încărcate într-o autoutilitară. Ulterior erau depozitate în două locații deținute de unii dintre învinuiți, iar apoi erau comercializate în zona pieței Obor din București.

Prejudiciul total este evaluat la peste 300.000 de euro.

Cei 15 sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „inițiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracțional organizat”, prevăzute de art. 7 al 1 și 3 din Legea nr. 39/2003 și „furt calificat cu consecințe deosebit de grave”, prevăzut de art. 208 al 1-209 al. 1 li. a, e, g, i și al. 4 C.p.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

un oltean

Acum 10 ani

am vazut asta la butimanu spre buftea.cind am oprit la buftea si am spus la politie ,a inceput sa ma i-a la intrebari de acte,,,,si ca nu este treaba mea stiu ei ce fac.....ura ora 23.00-23.30 acum 3-4 ani.
Raspunde

unu

Acum 10 ani

Si dupa aia ne plangem ca ne fac cei din Vest hoti :)
Raspunde

Sebes

Acum 10 ani

Flimarea este facuta la iesirea din Sebes spre Deva
Raspunde

da da

Acum 10 ani

cum sai ia pe totzi hotzii cand cei mai mari stau in procuratura si politzie...nui asa dl fagadar si aron?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus