Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Doua judete intr-o zi la Red Bull Romaniacs

 

După o primă zi istovitoare în munții Cindrel, echipa Red Bull Romaniacs le-a pregătit noi surprize pe traseu celor 194 de rideri ce au luat și astăzi startul. După prima zi de raliu, podiumul a fost format din câștigătorii ultimelor trei ediții, Graham Jarvis (câștigător în 2011), Andreas Lettenbichler (câștigător în 2009) și Chris Birch (câștigător în 2010), diferența dintre ultimii doi fiind de doar 6 secunde la finalul primei zile de concurs. Clasat al patrulea după prima zi de concurs, tânărul Jonny Walker a ajuns cu întârziere la start și a plecat al cincelea, după Xavi Galindo. „Cumva, dintr-o greșeală, am apăsat butonul snooze al telefonului iar cand toți riderii erau pe drum spre start, eu eram încă în pat. De mâine o să îmi rog mecanicul să treacă prin cameră și să mă trezească. O să îi trec asta în fișa postului”, a spus Walker la finalul celei de-a doua zile de concurs, cu zâmbetul pe buze. Tânărul britanic a ajuns al treilea în finishul de astăzi. Lupta între ocupanții primelor două locuri, Graham Jarvis și Andreas Lettenbichler, a fost din cale afară de strânsă. Aproape de start, concurenții clasei Pro au dat piept cu obstacolul numit Aperitivul, un „mic dejun” special pregătit lor de către echipa organizatoare, o urcare extrem de dificilă. „Aperitivul a fost cel mai bun mic dejun primit vreodată. Ne-a luat mult timp să depășim aceste obstacole, însă a fost ok. Asta îmi place din cale afară la Romaniacs, că în fiecare an sunt trasee noi”, spunea germanul Andreas Lettenbichler la final.

Această porțiune a făcut diferența între primii trei rideri și plutonul de care s-au distanțat. „A fost o zi foarte plăcută. Am încercat să atac pe cât de bine am putut Aperitivul. M-am rătăcit de câteva ori, însă am reușit să ajung cu bine la finish”, a declarat Graham Jarvis la finalul cursei de astăzi. „Am avut doar două accidente, ceea ce e perfect pentru un raliu ca Red Bull Romaniacs. După accidente am simțit că e cazul să merg mai încet însă senzația mi-a trecut repede și am apăsat accelerația la maxim. Sunt foarte fericit de rezultat, că sunt pe locul II. De abia aștept ziua de mâine”, a declarat și Andreas Lettenbichler. Deși pentru un debutant la Romaniacs stă foarte bine, tânărul Jonny Walker nu speră la prima poziție. „Anul acesta o să trag tare ca să termin pe podium și sper ca anul viitor să câștig aici. Am avut un accident mai serios, am scăpat motocicleta la vale și m-am rostogolit de câteva ori. Dar, una peste alta, a fost o zi excelentă, foarte rapidă pe creste și spectaculoasă în pădure. Nu am mai condus niciodată pe un asemenea teren”, spune și Jonny Walker după finalul celei de-a doua zi de offroad.

Traseul celei de-a doua zile de offroad a avut o lungime medie de 110 km. Startul a fost dat la Râul Vadului iar finishul a avut loc la Voineasa. Mâine, traseul are o lungime medie de 125 de kilometri, cu start în Voineasa și finish în Robești. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus