Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Cum ne vad ceilalti romani: Enervant de calmi si prea mandri

 

Sibianul îşi laudă oraşul, vorbeşte zâmbind despre Capitala Culturală, Festivalul de Teatru, muzee şi alte locuri şi lucruri care întregesc Sibiul, dar şi orgoliul celui care îl locuieşte. Dar cum ne văd alţii pe noi? Nu turistul austric sau italian, care ia pentru prima dată contact cu un oraş românesc, ci românul nostru bucureştean, bănăţean și oltean.

„Despre Sibiu numai de bine”

Oltenii iubesc Sibiul. Iubesc pleiada de evenimente culturale pe care o oferă, iubesc „străzile pe care încă stă scrisă istoria”, şi chiar „calmul anormal” al celor care locuiesc oraşul din centrul Ardealului. În plus, e aproape de ei și pot profita de evenimentele ce se petrec aici.  „Oraşul îmi place pentru că e curat, liniştit, îmi plac oamenii pentru că au o fire calmă, nu sunt aşa agitaţi şi iuţi la mânie, ca noi, oltenii. Oameni sunt foarte calzi şi ospitalieri, este genul de oraş în care te simţi primit cu drag. Dacă ar fi vreodată să mă mut şi să pot alege un oraş din România, cu siguranţă Sibiul ar fi printre opţiunile mele”, spune jurnalista Delia Pătru, de la cotidianul Gazeta de Sud din Craiova.

Din Vâlcea vin tot păreri bune ”multă cultură, multă distracţie, locul în care cu siguranţă vrei să te întorci”. „De rău nu vorbeşte nimeni Sibiul, pentru că este un oraş primitor, deschis vizitatorilor, în care te poţi bucura atât de evenimente culturale, cât şi de numeroase locuri în care te poţi distra. Oamenii sunt primitori, de un calm aproape enervant, spre deosebire de noi vâlcenii, şi mult mai săritori, mai dispuşi să te ajute decât cei din alte oraşe pe unde am mai fost”, povesteşte moderatoarea TV Andreea  Dascălu, din Vâlcea.

Sibiul – uşor plictisitor pentru bucureşteni

Zeci de maşini părăsesc la început de weekend Bucureştiul, cu destinaţia Sibiu. Preţ de trei zile, oraşul de la poalele munţilor oferă bucureştenilor liniştea mult căutată. Dar „viaţa de noapte săracă” şi lipsa unor atuuri de care doar o capitală se poate bucura, îi determină să nu viseze la o şedere prelungită în Sibiu.

„Bucureştenii văd Sibiul ca pe o oază de linişte, un burg occidental în care se pot duce în vacanţă pentru a se putea relaxa. Totuşi, pentru bucureşteni e ideal ca loc de vacanţă, însă nimeni nu s-ar muta la Sibiu, pe motiv că viaţa de noapte e mai săracă, barurile se închid devreme, pe când în capitală viaţa de noapte are mult mai multe de oferit” , spune jurnalistul Gheorghe S., din Bucureşti.

Ioan Gyuri Pascu „Sibiul e minunat, sibienii puţin cam mândri”

Puţin ştiu despre cântăreţul şi fondatorul grupului Divertis, Ioan Gyuri Pascu, că este agniţean, că deşi de mulţi ani a fost „adoptat de Bucureşti”, s-a născut şi a copilărit în apropierea Sibiului. Pentru el, Sibiul e locul unde revine cu drag, ori de câte ori are câte un concert, iar sibienii chiar dacă „au tendința de a se uita la ceilalți de sus”, sunt oameni plăcuți și ospitalieri. „Bucureştenii au o părere foarte pozitivă depre sibieni şi despre oraş. Ardealul este respectat pentru ordinea sa, pentru frumuseţe, pentru că are mult mai multe de oferit din 2007 de când a fost Capitală Culturală Europeană.  Are Festivalul de Teatru, Festivalul de Jazz, datorită căruia Sibiul este perceput ca o capitală a jazz-ului, într-un cuvânt este foarte bine văzut datorită spiritului transilvănean al oraşului. Aşa văd bucureştenii şi în mare parte şi eu, iar dacă ar fi să adaug şi un minus al oraşului, aş spune că sibienii sunt un pic prea mândri, ce-i drept nu la fel de mândri ca timişorenii, dar tot au un aer uşor de superioritate”, spune artistul Ioan Gyuri Pascu.

Banatul și restul Ardealului dau Sibiului votul de încredere

Marcel Iordache este sociolog și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru el „Sibiul este pozitiv din toate punctele de vedere „chiar și pe linie politică. „Sibiul are reputaţia unui oraş în care persistă influenţa populaţiei germane, iar timişorenii văd acest lucru ca pe un aspect pozitiv. Faptul că a fost Capitală Culturală, asocierea cu multiculturalitatea, asocierea cu o istorie bogată care se resimte în monumentele rămase şi în muzeele sibiene, contribuie la nota pozitivă dată oraşului. Sincer, nu am auzit pe cineva să spună ceva rău despre Sibiu, nici măcar din punct de vedere politic, dimpotrivă este văzut ca un lucru foarte bun și faptul că primarul este sas şi a fost reales de sibieni pentru a patra oară”, povestește Marcel Iordache.

O altă timișoreancă este de părere că sibienii ”au ceva rețineri față de cei care vin de departe și se stabilesc în oraș”, dar acest lucru nu-i impiedică să fie gazde primitoare. „Sibiul îmi este un oraş apropiat, unde merg în fiecare an la Festivalul Astra Film, unde am buni prieteni şi unde sunt locuri minunate de vizitat. Îmi place totul la Sibiu , iar dacă ar fi să menţionez un minus, singurul care ar fi este faptul că sibienii sunt mai puţini deschişi faţă de cei din afară, sunt gazde primitoare, dar nu sunt foarte încântaţi când vine vorba de primirea unui străin care vrea să se stabilească în zonă”, spune profesoara Delia Nadolu.

Vecinii noștri, albaiulienii, ne țin partea și spun că vin în oraș știind că la întoarcere vor avea un bagaj plin de amintiri plăcute. Pentru ei orașul este impresionant datorită ”zonei centrale care arată foarte bine, clădirilor îngrijite, teraselor și restaurantelor”, dar și pentru că ”influența germană este prezentă peste tot”.

”Când am intrat pentru prima oară pe pietonalul din centrul Sibiului şi am ajuns în Piaţa Mare am avut impresia că sunt în altă ţară. M-a impresionat mult partea istorică a oraşului şi mai ales modul în care aceasta a fost pusă în practică. Încerc să ajung cât pot de des să vizitez Sibiul, iar în ultimii ani am ajuns la fiecare ediţie a Festivalului de Teatru, care a ajuns la un nivel cu adevarat ridicat”, mai spune Dorin reporter la Realitatea TV Alba Iulia.

”Oamenii sunt primitori, de un calm aproape enervant, spre deosebire de noi vâlcenii, şi mult mai săritori, mai dispuşi să te ajute decât cei din alte oraşe pe unde am mai fost”, moderatoarea TV Andreea  Dascălu, Vâlcea.

”Nimeni nu s-ar muta la Sibiu, pe motiv că viaţa de noapte e mai săracă, barurile se închid devreme, pe când în capitală viaţa de noapte are mult mai multe de oferit”, Gheorghe S., jurnalist, Bucureşti”

”Sibiul are reputaţia unui oraş în care persistă influenţa populaţiei germane, iar timişorenii văd acest lucru ca pe un aspect pozitiv. Faptul că a fost Capitală Culturală, asocierea cu multiculturalitatea, asocierea cu o istorie bogată care se resimte în monumentele rămase şi în muzeele sibiene, contribuie la nota pozitivă dată oraşului”, Marcel Iordache, sociolog și profesor la Universitatea de Vest din Timișoara

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

46 comentarii

K.Samuel

Acum 9 ani

Foarte bine ca se inchid barurile devreme si nu exista viata de noapte. Oamenii trebuie sa se concentreze asupra lucrurilor folositoare, nu pierdere de vreme prin cluburi. Cum ar fi munca si familia, lucruri atat de straine in sudul tarii.
Raspunde

Veta

Acum 9 ani

In Sibiu, prospera magazinele de haine second hand si covrigariile. Semn ca exista multi prapaditi in acest oras.
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

da, parerea bucurestenilor prezentata mai sus o sustin de aici!
Raspunde

je

Acum 9 ani

1.mey K , tu ori esti robotzel ori comunist??dupa nume cred ca esti robotzel !cred ca si momentele intime (daca ai cu cine sau cu ce) le ai programate,sasule . 2.veta-prapadita, de ce nu te muti din orasul asta de prapaditi...nu o sa-ti simtim lipsa foarte multi dintre noi. DU-TE SI SPALA CHIUVETA , VETA ***www.youtube.com/watch?v=VI8qWWuFF_c
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

avem si zarra si massimo dutti avem magazine pt toti fiecare cu buzunarul lui.
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

@5 asa este, Bucurestiul este impanzit de covrigarii. Nu aveti idee ce cozi se fac in IKEA la hot-dog-urile de 1 leu..
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Avem si noi baruri si cluburi deschise pana tarziu in noapte. Oricum asta este mai putin important, viata de noapte o practici pana in momentul in care apare casatoria si vreo 2 copii, pe urma foarte foarte rar te mai bucuri de asa ceva sau deloc . Asa ca din viata unui om, o mica parte este traita noaptea prin baruri, in rest se va dedica familiei, aici are nevoie de un oras linistit, curat, cu spital, gradinita si scoala buna. Un oras in care sa-si gaseasca un loc de munca si o locuinta. Bucurestenii sa stea la ei in \"aerul jegos de Bucuresti\" cum spune Cheloo, noua ne place aerul curat de munte!
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

@ovidiu, mai bine nici nu se putea spune! subscriu
Raspunde

silica

Acum 9 ani

Dupa 1990, Dan Iosif, membru marcant al Parlamentului provizoriu (CPUN), s-a alaturat lui Ion Iliescu si s-a remarcat prin organizarea de contramanifestatii violente, carora le-au cazut victime multi bucuresteni. Intre acestea aflandu-se si mineriada din iunie 1990, pentru care a fost pus sub invinuire de catre procurorii militari, alaturi de Ion Iliescu si alte 33 de persoane. A fost membru al FSN – PDSR – PSD, adept politic fidel al lui Ion Iliescu, pe care l-a sprijinit neconditionat. Nici Iliescu nu l-a uitat. Dan Iosif a ajuns consilier parlamentar (senator FSN intre anii 1990 si 1992), iar in legislatura 1997-2000, consilier la cabinetul senatorial al aceluiasi Iliescu. Tot intre 1997-si 2000, Dan Iosif a fost cel mai acid critic al guvernarii CDR, el reusind sa faca primele greve spectaculoase, cu revolutionari legati cu lanturi in fata sediului Senatului Romaniei, manifestari care au subrezit guvernarea Ciorbea. Intre 2001 si 2004, Dan Iosif a revenit la Cotroceni pe post de consilier al presedintelui Iliescu, postura din care isi critica uneori colegii de partid, interesati doar de goana dupa avere. A fost implicat in scandalul financiar VGB – Rafo – Carom, alaturi de Marian Iancu si Ovidiu Tender, precum si in scandalul bratarilor dacice. In nici unul dintre cele doua dosare nu a fost pus sub acuzare. Dupa 2005, a fost deputat PSD. In ultima vreme era suparat ca urma sa fie evacuat din locuinta de protocol, aflata in administrarea RAAPPS. Inainte sa plece la tratament a amenintat ca va arunca locuinta in aer daca nu i se plateste contravaloarea imbunatatirilor facute imobilului
Raspunde

silica

Acum 9 ani

Ce inseamna Hidroelectrica. Este o industrie. Adica nu e ceva ce creste din pamant ca agricultura, e gandita si lucrata de mana omului. Si ce inseamna Hidroelectrice, inseamna elergie electrica pe baza hidro, adica a apei. Si nu avem ape in Romania?, nu avem izvoare, nu avem Fluviul Duarea?...A secat! Mai ales dupa zapezile si ploile acestea? Si cum se face energia din ape? . Prin caderea apei de la inaltime Prin moara. Apa invarte niste alice care rotesc un par care invarte o multime de rotite. Prin baraje mai nou. Agentii de dupe 1990 au detonat toate barajele din tara? Pai s-o luam de la moara. Sapam un put, la 6 metrii, o aducem cu pompa si o punem sa se invarta, sa faca energie cu plita electrica de la bucatarie, la cazanul cu aburi de la baie, la radio, telelvizor si internet la masina de spalat si la frigider. Ce atatea discutii cu bancile. Ce-si baga bancile nasul sa vada daca am mai tras un fis! Ce atata inprumut la o banca superplanetara, europeanoasiatico, americano si mai stiu eu cum? Puneti mana si munciti, domnii bancherii nu mai sabotati economiile pamantului! Ca banca din cartier te imprumuta cu o dobanda la care a pus dobanda si cea nationala, la care a pus dobanda cea transnationala, si dobada la intarzieri, si cand mai ai un pai de pus brasc nu –ti mai dau ultima transa si scoti tot la fier vechi. S-a invechit poanta. Si eu de ce sa cred in banci? Cand nu vor sa mai discute nu cu muncitorii sau sindicalistii sau autoritatile locale. Asa cu e de bun simt: ,, Mai vecine uite ai canal in curte vreau sa ti-l iau esti de acord. Da sau nu.” Unii pot zice da, atunic asta e , dar unii zic nu, si incepi sa discuti. Nu e prevazut nicaieri, doar in bunul simt. Dar vine banca si imi ia canalul din curte si nici nu vorbim esta inseamna ca am ajuns sa ne ia cu japca bogatiile nationale. Ce e aia autoritate?? Da cine esti tu Bogdan Olteanu??????
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Sunt mandru ca sunt sibian (autentic, nu stabilit) si mi se pare normal sa incercam sa protejam ce avem. Tot ce sa construit la Sibiu nu a fost construit nici de valceni, nici de brasoveni si cu atat mai putin de bucuresteni. Cat priveste viata de noapte, eu zic ca e destula. Subscriu la ce s-a scris mai sus, e mai multa nevoie de spitale, gradinite si scoli decente decat de crasme!
Raspunde

realist

Acum 9 ani

Sunt si un sibiu cluburi destule. Si ce este rau in covrigari ? Si in München gesesti multe covrigari dar nu poti spune ca München este un oras prapadit. Tampenia asta nu poate veni de la un Sibian . Doar de la un sudist oltean sau moldiovean. Marsi cu voi in tara voastra.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

noi suntem bucurosi si primim turistii si suntem ospitalieri si avem un oras frumos si avem si mall si magazine de fitze in centru si second pt oamenii medii din sibiu si pt toate categoriile nu cred ca in buc sunt numsi bogati nici nu mai emrg prin buc este cea mai urata capitala din EUROPA uite dc ministra din LUXEMBOURG a venit la sibiu la JOHANNIS si nu s-a dus sa vb si cu PONTA SAU BASESCU asta arata ca nu da doua valori pe BUCURESTI.
Raspunde

conteaza!

Acum 9 ani

Mi se scurg ochii, gandurile, mintea, sufletul dupa voi.......intelegeti?
Raspunde

Hermannstadt

Acum 9 ani

Putem număra pe degetele de la o mână oraşele din România care au ştiut să aibă grijă de istoria lor, de arhitectura clădirilor cu personalitate sau chiar de poveştile şi miturile acestora. Dominaţia imperiului austro-ungar şi-a pus atât de frumos amprenta pe Sibiu, încât ai momente în care ţi se pare că Viena s-a mutat în Transilvania. Doar un weekend mi-a trebuit ca să aflu şi să văd lucruri care m-au uimit. Orice bar, butic, magazin, farmacie, practic orice brand din zona medievală a oraşului, este nevoit să respecte planul arhitectural şi să-şi facă faţada în nuanţe de culori lemnatice. Samuel von Brukenthal – guvernator al Transilvaniei din secolul XVIII – avea atât colecţia de artă cât şi averea în primele 5 ale întregului imperiu? Muzeul de istorie Brukenthal din Sibiu îţi dă ocazia să vezi de aproape multe dintre obiectele aparţinând baronului, dar şi impresionantul palat pe care l-a construit pentru ai servi ca locuinţă. Primul spital din ţară, prima farmacie din ţară, primul teatru din ţară, prima fabrică de hârtie din ţară şi primul experiment cu rachete din lume au avut loc la Sibiu. Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa este la Sibiu şi se numeşte Astra. Se întinde pe 83 de hectare. Acolo este o pistă de bowling ce datează din 1920. În 2007 a fost numit capitală culturală a Europei. Faceţi o simplă căutare pe google să vedeţi în ce grup select de oraşe a fost inclus Sibiul nostru. P.S: Despre oamenii frumoşi cu care am vizitat Sibiul weekend-ul trecut, vă povestesc în zilele ce urmează. #prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Parteneri mai sunt Hotelul Levoslav, Printcenter şi Autonom. Mulțumim pentru sprijin restaurantului Hermania, Atrium Classic Cafe, Vintage Pub, Supporter Sports Pub & Grill, Oldies Pub, CNM Astra și Muzeului Național Brukenthal.
Raspunde

trecator prin trecatoare

Acum 9 ani

luati exemplu sudistilor si puneti -l in practica la voi ptr a mai umaniza civiliza si a schimba in bine imaginea romaniei
Raspunde

realist

Acum 9 ani

Revista americana Forbes a intocmit topul celor mai frumoase locuri pentru cei care vor sa se stabileasca in Europa. Sibiul se afla pe locul 8 din cele 10 ale clasamentului american!
Raspunde

Maria

Acum 9 ani

;;Orasul; Sibiu; este ;unul dintre cele mai frumoase ;linistite si; curate ;orase din ;Romania! I-mi place enorm, ;Sibiul ,mai ales centrul, unde poti sa te plimbi in voie, fara sa fii deranjat de ;vuietul ;masinilor!Care ;;trec pe acolo! Super frumos, oras ;Sibiul! Se vede ca are oameni educati, se vede mult; influienta;; nemtilor! Cinste ;primarului si oamenilor din ;SIBIU;!!
Raspunde

andra

Acum 9 ani

Pt.Odin Odin poti sa-mi spui de cand au avut romanii acces in centrul Sibiului? Bunicii si strabunicii tai sunt sibiueni? Sunt convinsa ca nu, asa ca mai las-o cu sibian autentic. Singurii sibieni autentici sunt sasii . Nu vreau sa intelegi gresit, dar este mult mai natural sa-ti amintesti exact de unde esti si asa iti cunosti mult mai bine rolul si rostul in comunitate. Sa nu ne laudam prea mult, pentru ca Sibiu este si cart. Vasile Aron, si Broscaria si Tiglari. De ce nu arata oare ca in centru? Cine ne opreste sa tinem si aceea zona curata, fara gunoiae, fara pungi aruncate la colturi, fara injuraturi la tot pasul, fara copii lasa ti de izbeliste in fata blocului, fara table si bere bauta imbracati in maieu etc. Ar mai fi multe de spus. Indiferent de unde suntem sa invatam sa ne respectam, sa punem putin mana pe carte, sa ne fie rusine de diplomele luate pe copiate sau si mai rau pe mita et. Parintii mei chiar sunt din Sibiu
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@Andra Iti multumesc pentru grija aratata genealogiei mele dar nu inteleg de ce si strabunici mei trebuie sa fie neaparat din Sibiu pentru a ma numi sibian autentic, pe cand la tine (care adopti o evidenta pozitie superioara si condescendenta) este indeajuns ca parintii tai sunt sibieni. Cuvantul \"autentic\" trebuia sa mentioneze numai ca ai mei parinti sunt din Sibiu si eu m-am nascut aici. Oricum locul unde sunt nascut nu are nici o relevanta asupra calitatii mele ca si om ci poate doar asupra modului meu de a privi si considera Sibiul (regula cu aplicabilitate si pentru alte persoane). Iti multumesc de asemenea pentru interes dar stiu foarte bine de unde vin iar rolul meu in societate nu cred ca o sa-l definesc atat de feudal si primitiv, adica dupa origine, ocupatia, pozitia sociala ,etnie, etc. a inaintasilor mei. Probabil ca esti prea tanara sa iti amintesti dar cartierele mentionate de tine erau niste cartiere destul de rau famate, in special Tiglari si Broscarie. Iar modul in care se prezinta astazi e mai bun decat altadata. Progresul e lent si greoi si asta nu tine numai de primarie ci si de calitatea oamenilor. Calitate care e greu sa creasca in conditile manelizarii si a prabusirii sistemul scolar si economic. Asta e si unul din motivele pentru care sibienii sunt reticenti fata de cei care vin sa se stabileasca aici din alte zone. Si totusi in ciuda tuturor problemelor Sibiul se descurca binisor (mai bine ca alte orase din Romania)! Asta trebuie aplaudat!
Raspunde

Klaus Johannis

Acum 9 ani

Pe mine ma doare la basca de parerile voastre ! Fac ce vreau, e Sibiul meu !
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@IP 109.100.46.85 Tu esti vreun pedelac frustrat?
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

@odin: daca respectivul nu este pedelac frustrat, cu singuranta este o rogojina frustrata
Raspunde

ptr cei care au uitat de unde vin

Acum 9 ani

voi ce care aveti ceva contra orasului SIBIU si a sibienilor...MUTATI-VA DE AICI!!! EU UNUL SIGUR NU O SA PLANG DUPA VOI !!! semneaza un sibian autentic cu radacini geneanologice de la 1874 incoace
Raspunde

michael

Acum 9 ani

ma bucur ca ceilalti romania au aceasta perceptie...pozitiva a sibiului ... sigur ca este loc de mai bine ... oricum le multumim si ai mai asteptam pe la noi daca le face placere !
Raspunde

sibian superadevarat

Acum 9 ani

In fauna mondiala sibienii sunt ceva aparte. Sunteti prosti imbecili hoti borfasi criminali betivi lenesi proxeneti si curve ! “Sibienii sunt pleava Romaniei, nu lucrează, fură, îşi prostituează copiii şi femeile. Învaţă să fure înainte să citească, Spania e mâncată de aceste sălbăticiuni, trăiesc mai rău decât animalele. Multe ţări îi gonesc. Nu mă miră nicio barbarie comisă de aceste brute sibiene”, a scris Carmen, una dintre cititoarele publicaţiei La Razon. Din pacate aceasta concluzie e foarte adevarata, exista si extrem de mici exceptii dar cand spui sibieni, in general spui prosti, imbecili, hoti, borfasi, betivi, lenesi, proxeneti si curve.
Raspunde

valcean

Acum 9 ani

bai superadevaratule, sa stii ca ai dreptate. Romulus Mailat este sibian si iti da dreptate.
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

io sug püLLa lui Odin
Raspunde

26-27

Acum 9 ani

ia zi-mi de unde esti,ca sa-ti spun cine esti??
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

iar eu sug püLLA lui buluc.
Raspunde

transilvanus rex

Acum 9 ani

Un oras condus de sasi mafioti si locuit de romani idioti!
Raspunde

ptr cei care au uitat de unde vin

Acum 9 ani

va pup pe matzul kürului ca sa aduceti aminte mai bine de unde veniti.
Raspunde

noi, cei care am uitat de unde venim

Acum 9 ani

bey mä leashi ca sunt la 1 BR rc cu bäjetzii
Raspunde

realist

Acum 9 ani

Germania a cucerit Grecia fără un glonț! Nu e amuzant? Banii sunt cea mai puternica arma. Cat s-a străduit Wehrmacht-ul sa controleze Grecia in timpul războiului, când le-ar fi fost mai simplu sa-i cumpere pe greci cu fulgi cu tot. Trebuiau sa se bazeze nu pe tancuri, ci pe un lucru mult mai puternic: puturoșenia grecilor.Grecii nu vor mai rămâne cu nimic. Tot ce avea statul grec: clădiri, firme, mașini – totul va fi preluat de creditori (adică de nemți) si vândut. Ba mai mult, grecii nu mai au dreptul nici sa-si strângă propriile impozite. Pai asta e atribuția de baza a unui stat independent! Ultima oara când impozitele in Grecia erau strânse de străini a fost pe vremea…Imperiului Otoman! Când grecii erau puțintel cam sclavi…si cam abuzați sexual… A da, stați liniștiți: vine și România la rând imediat. Sau aveți impresia ca ANAF-ul românesc e mai puțin corupt și mai competent?
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

4 romani au fost dati afara, au fost chemati de sef sa le atraga atentia ca fac putin si prost romanii cu tupeu , ca ei sunt platiti mai putini decat englezii ia luat ala in birou si le-a aratat ca sunt platiti egali si i-a dat afara acum isi strang catrafusele romanii si injura in romaneste, chisda masii ,eu ma duc la avocat
Raspunde

harold

Acum 9 ani

Granita la Turnu Rosu si Tihuta si Sibiul(si Ardealul) o sa fie mai frumos si mai primitor!! Afara cu rogojiile Ardeal!
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Ma io nu-i inteleg pe frustratii astia care la fiecare articol despre oras, primar si sibieni vin cu injurii, tot timpu contra. La ce***ati venit pana la urma aici daca nu va place? Mereti inapoi de unde ati venit... a stai... ati venit de la coada vacii si totusi aici ii occidentul pentru voi ;)
Raspunde

sigur

Acum 9 ani

www.youtube.com/watch?v=HZwO55CBx5Q
Raspunde

@bovidiu (IP 94.52.184.96)

Acum 9 ani

pai tu nu intelegi pentru ca esti prost, imbecil, hot, borfas, criminal, betiv, lenes, proxenet si curv !
Raspunde

buey harold

Acum 9 ani

buey harold sa hotarat sa se puna granita pe mormantu lu mata ca sa fie sibiul si ardealu cele mai primitoare locuri.
Raspunde

cxz

Acum 9 ani

s-a umplut sibiul de somoni si sărmarii
Raspunde

Stiai asta?

Acum 9 ani

@2 Veto, uite aici, pentru copiii tai (mai tare decat covrigii si fructele cumparate de pe strada de la speculanti): pw2.ro/4171
Raspunde

@ 199.48.147.35

Acum 9 ani

Io in ultima vreme am citit altceva, ca parvenitii din sud se ocupa cu gainarii prin oras nu sibienii. Mereti in prazilia voastra!
Raspunde

sibieni mandri

Acum 9 ani

Prostul daca nu-i fudul, nu-i prost destul!
Raspunde

Cunoscator

Acum 9 ani

Subscriu harold! Excelent s-ar curata de jeg ardealul!
Raspunde

valcean

Acum 9 ani

ca sa va mai curatati de jeg trebuie sa va mai spalati si voi. macar o data pe saptamana, cu apa si sapun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus