Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O saptamana de distractie, la GayFest 2012

Manifestarea GayFest, organizată din 2004 de Asociaţia ACCEPT la Bucureşti, se desfăşoară şi în acest an timp de o săptămână, în care vor avea loc concerte, expoziţii, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme şi petreceri, culminând cu Marşul Diversităţii, sâmbătă.

GayFest este expresia mişcării pentru drepturi civile a persoanelor LGBT, o manifestare care combină activismul politic (marş, dezbateri) cu cel cultural (spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţii).

Seria de evenimente din această ediţie va începe luni, la ora 17.00, cu "Biblioteca vie" de la Cafe Voyage, un eveniment prin care persoane din comunitatea LGBT intră în contact cu "cititorii" - oameni care vor să le afle poveştile.

Printre evenimente se numără spectacole de teatru - "Jehanne Unscharf", despre o Ioana d'Arc contemporană, şi "ROGVAIV", un spectacol-document despre intoleranţa exprimată public, deschis, fără niciun fel de control, responsabilitate sau ruşine de lideri de opinie şi personalităţi ale vieţii publice din Republica Moldova în 2011, filme - "Roma Boys/ Băieţi Roma", cu participarea actorului în rolul principal David Tiser, "The Sons of Tennessee Williams/ Fiii lui Tennessee Williams", "Secret years/ Anii tăinuiţi" şi "Becoming Penny/ Devenind Penny", cu participarea regizorului şi actriţei în rol titular - "femeia trans" Penny Panagi.

Acestora li se adaugă Queer Night cu Crazy Bitch in a Cave, care susţine spectacole live excentrice, cu efecte vizuale, modă avantgarde, sunet şi carismă, o reprezentaţie de spoken word (Lady Gaby) şi muzică (Dj Boru), un concert Scream Club şi Dj Bogman, o expoziţie de artă comunitară, ateliere de samba şi conferinţe.

Marşul Diversităţii, celebra paradă anuală, va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 17.00 - 19.00, pe traseul Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - metrou Izvor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

sibian

Acum 11 ani

...sa fii gay e o boala,la fel cum sant pedofill,zoofilii.degeaba vin cu argumente ca e ceva normal.nu ma deranjeaza ca unii sant gay dar sa nu vina sa ne zica ca au si ei drepturi,maine apar altii cu alte boli si isi cer drepturile.
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

Rectorii si analistii din Baicoi si Slobozia nu au decat sa faca ce vor ei in casa lor. Nu au ce cauta in strada sa isi etaleze convingerile sexuale. Este o provocare inutila impotriva normalitatii.
Raspunde

bianca

Acum 11 ani

numai in romania sa poate ghandi asa. eu sunt nascut in germania si am fost peste tot in lume. ce e o boala este educatie proasta a poprul roman. nu mai ai diferenta intre africa si romania, o rusine mare pt europa! imi pare foarte rau ca romania mai are mult de invatat despre toleranta. salutari din occidentul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus