Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Scolile sibiene au afisat rezultatele la Evaluarea nationala

Vineri, 29 iunie, s-au afișat rezultatele la Evaluarea națională. Cei peste 3.000 de candidați din judeţul Sibiu au aflat ce note au obţinut, iar cei care sunt nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până la ora 18.00.

„Rezultatele s-au afişat la şcoli, la avizierul fiecărei şcoli, dar acestea nu sunt rezultatele finale. Doar în 2 iulie, după soluţionarea contestaţiilor vom putea afla cum stam la nivelul judeţului Sibiu şi vom putea face o apreciere a promovabilităţii Evaluării naţionale în teritoriul nostru”, a declarat Constantin Gorun, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

În judeţul Sibiu 3.073 de elevi s-au prezentat la evaluare, 78 s-au înscris dar nu au susţinut examenele, iar un elev a fost eliminat din examen, pentru că a fost prins cu telefonul.

„Eu sunt mulţumită de rezulatatele mele, am luat 9,15 la română, 8,10 la germană şi 7,90 la matematică. Cred că am şanse să intru la un liceu bun, aşa că acum o să mă pot bucura liniştită de vacanţă”, spune sibianca E. Bumbea.

Contestaţiile la evaluarea naţională vor fi soluţionate în 30 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 2 iulie.

Notele de la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Vizualizari: 152

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Veta

Acum 8 ani

50 % dintre elevi au picat la matematica. Acestia vor lucra toata viata ca muncitori necalificati. Dar, e posibil ca aceste panarame sa ajunga sa termine chiar si o facultate. Cu ajutorul spagilor si \"ajutorului\" dat de parinti.
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

vai de ei! daca s-au desfiintat scolile profesionale vor intra toti la licee industriale ca Ipas, Lia sau Indepndenta... si apoi se mira lumea ca nu iau bacul..pai daca au 3 la mate cum sa ia bac-ul peste 4 ani?! astora le-ar fi buna o scoala profesionala, o meserie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus