Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cu femei basiste la Restaurantul Silva

 

Cum naiba să răcești în miezul verii? Uite că se poate și e cum nu se poate mai rău. Având în gând misiunea de a-mi face conștiincios treaba și dorința în suflet de a nu-mi mai curge mucii în halba de bere, mă gândesc urgent la un loc cu verdeață, unde nu adie zumzet de aer condiționat. Bașca, mintea lucrează mai ceva ca un muncitor chinez necalificat și mă înghesuie spre gânduri cu mâncare iute, ca să scoată microbul din organism.
Cum restaurantele asiatice erau pe sfârșite, nu-mi rămâne decât posibilitatea de a lua ceva românesc, iute. Mă avânt spre zona Sub Arini cu viteza luminii și îmi opresc calul în poarta Restaurantului Silva. Locuri de parcare gârlă, iar verdeață pentru bidiviu, cât cuprinde. Chit că e tăiată aproape de rădăcină, de frica căpușelor. Leg calul și mă reped pe scări să înhaț un scaun pe sub vreo umbrelă.
M-am așezat lângă masa ocupată de trei femei de vârsta a doua, spre a treia. Nu-mi trag bine respirația, că un chelner își face apariția. Îl reped înapoi după o cola. Nu se potolește și se întoarce iar, în maxim cinci minute. Îl mân la bucătărie după o ciorbă ardelenească. Se întoarce cu ea fierbinte, însoțită de un ardei proaspăt. Îl descopăr extrem de pișcăcios și-l mănânc până aproape de cotor, în speranța că răceala din mine o va lua la fugă spre Stadionul Municipal. Barem să alerge cineva și pe acolo, că se prind iar buruienile. Nu se dă bătută și cer și-o porție de antricot de vită. Refuz garnitura de cartofi natur și solicit o minunăție de cartofi gratinați stropiți cu câteva frunze de rozmarin. Ospătarul vine buluc peste mine cu farfuria plină. Și surpriză: pe-o latură îmi zâmbește alb un sos de hrean. Proaspăt și bun. Nici nu bag în seamă carnea de animal ierbivor, pentru că hreanul primește toată atenția mea. Mai cer o cola și am timp să trag cu urechea la poveștile femeilor. Vorbesc despre mazăre. ”Când gătea maică-mea nici nu auzise de mazăre. Exista doar fasole”. Trec apoi repede la coafuri. ”Am văzut că se poartă iar bretonul. Tu ți-ai mai lăsa?„ Și ajung repede la Băsescu. ”Și Ponta ăsta, nu pricepe nimic. Omul ăsta s-a chinuit opt ani să facă o imagine țării și se bagă acum Ponta în seamă. Ce pricepe el din disucțiile ălea?” ” Suntem ca în anii 50”, zice alta. ”Mai rău, ca în anii 30”, o contrazice o a treia. E clar, femeile nu se plictisesc niciodată. 
Las ”Clubul Femina” în pace, mai ales că și-au comandat un rând de înghețate. Mă scol suflându-mi a treizecea oară nasul și mă îndrept spre cal. Nechează fericit. Afară e plin de soare și eu sunt răcit. 
Restaurantul Silva e numai bun pentru zilele însorite de vară. E liniște, nu se chinuie nimeni că încarce atmosfera cu vreun radio, iar ospătarii sunt prompți, aproape de agasare. Două cola, antricotul și ciorba au fost 45 de lei, bani considerați investiți în sănătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

coralya

Acum 11 ani

Slab articol
Raspunde

Gina

Acum 11 ani

Ce crezi despre asta? gandul.info/magazin/popcornul-reduce-riscul-aparitiei-cancerului-4780929
Raspunde

Barac

Acum 11 ani

Salepupisubbretoncocalarule.
Raspunde

luke

Acum 11 ani

publicarea unui astfel de articol spune totul despre calitatea publicatiei. Mai ramane sa se si pozeze asta cu mucii curgand in halba cu bere. Autor care se vrea smecher dar nu da decat dovada de prostie.
Raspunde

...

Acum 11 ani

Ar trebui să se facă o investigație în legătură cu angajarea ăstuia la Turnul Sfatului. Ceva pute având în vedere că-i așa de prost. Cineva trebuie să-l oprească.
Raspunde

...

Acum 11 ani

Cred că din cauza noastră rămâne în continuare la Turn. Că vine trafic mult pe site de la articolele sale. Noi suntem proști. Citim articolele pentru a vedea cât de prost e, lucru care aduce trafic. Băieți, traficul nu vine din cauza calității articolelor sale ci din cauza prostiei de care dă dovadă!
Raspunde

nemilosu

Acum 11 ani

am eu ecranul mic? unde se semneaza boul asta? Lucreaza de curand la T. Sfatului? Fratilor, ati avut ziua portilor deschise si unu\' s-a crezut jurnalist? Se duce lumea de rapa... Ma gandesc cu nostalgie la vremea cand va luati de potentati a la ZiaruldeSibiu de prin 2007
Raspunde

basista

Acum 11 ani

In sfirsit o cronica gastronomica savuroasa! Felicitari autorului si uite asa mai aflam si noi unde se maninca bine si esti respectat ca si client in orasul asta!
Raspunde

bkZGtOSC

Acum 11 ani

Daca voi (ma refer aici la sceptici) crdeeti ca omenirea a descoperit tot ce era de descoperit si acum cunoaste tot universul in profunzimea lui, va dau o veste proasta : aflati ca suntem mult prea mici ca sa stim toate secretele pamantului de la formarea vietii si pana la aparitia omului modern. Nimeni nu poate spune cu exactitate ce s-a intamplat in trecut, pentru ca viata pe pamant a trecut prim mai multe etape, cat priveste omul primitiv, acesta aproape ca a disparut de pe fata pamantului de 2 ori. Daca reptilele din ziua de azi au ca stramosi dinozaurii care erau imensi, de ce nu ar avea si omul stramosi la fel de mari ?! Daca s-au descoperit sau nu fosilele, asta nu putem sti, ptr ca este evident ca noi nu trebuie sa stim, inseamna revolutionarea istoriei si nu numai. Pe fotografi nu dau 2 bani, dar nu inseamna ca trebuie sa il iau pe NU in brate si gata. Intradevar, nu trebuie sa punem botul la tot ce se speculeaza, dar nici nu trebuie sa fim inchisi la minte. Amintiti-va de Nostradamus si de Galilei, ei au riscat mult prin faptul ca nu s-au conformat gandirii de atunci, cand erai executat pe rug daca nu sustineai parerile celor care dictau. Toti, toti filosofii din antichitate si savantii , cum sunt Newton, Galilei, Nostradamus, Einstei si altii, toti stiau ca e ceva cu lumea in care traim, ceva ce ei au aflat dar s-au ferit sa o spuna, sau daca au spus-o, au facut-o in asa fel incat sa nu priceapa oricine. Omenirea nu era pregatita sa afle. Poate nici acum nu este. Sau poate a venit vremea sa mai aflam cate ceva din trecutul nostru, ceva ce altii nu au putut sa ne spuna. Deci, hai sa nu credem orice, dar nu trebuie nici sa fim incuiati la minte, hai sa fim deschisi ptr ceva ce ar putea sa ne schimbe conceptiile despre viata, despre moarte, despre spatiu etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus