de reţetele specifice şi realizate cu laptele colectat de la ferme din Austria şi Bavaria. Brânza conţine fosfor, proteine şi calciu.
Brânzeturile albastre cu mucegai reprezintă deliciul cunoscătorilor, dar sunt respinse de alţii din cauza gustului specific.
Unele dintre cele mai cunoscute tipuri sunt: Cabrales, Roquefort, Stilton şi Gorgonzola. Mucegaiul albastru reprezintă o tulpină de penicilină adăugată laptelui înainte de cheagul pudră sau lichid.
Consumul de specialităţi de brânză cu mucegai este indicat şi benefic organismului uman. Brânza este unul din principalii furnizori de calciu, fosfor, sodiu şi proteine organismului, în timp ce mucegaiul este penicilină naturală, important antibiotic.
Penicilinele sunt indicate în tratamentul infecţiilor cu germeni sensibili, ca faringita, bronşita, pneumonia, amigdalita, endocardita bacteriana (infectia uneia dintre tunicile inimii, endocardul), sifilisul, blenoragia şi angina lui Vincent, şi în prevenirea crizelor de reumatism articular acut.
Se recomandă păstrarea acestor brânzeturi la o temperatură ambientală aproximativ jumătate de oră înainte de a fi consumate, pentru a simţi pe deplin aroma.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2409


Ultimele comentarii
Acum 3 ore
BOGDAN
Acum 4 ore
Unul
Acum 4 ore
Gen
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Claus