Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

In judetul Sibiu, promovabilitatea la Evaluarea nationala a ramas de 66,63% dupa solutionarea contestatiilor

Evaluarea naţională s-a încheiat, iar datele centralizate la nivelul judeţului Sibiu rămân neschimbate şi după soluţionarea contestaţiilor, respectiv cu un procent de promovabilitate de 66,63 %.

„S-au depus 139 de contestaţii, care au fost soluţionate astfel: dintre cele 79 depuse la română, 19 note au fost mărite, 2 micşorate şi 52 nemodificate. La matematică, din totalul de 53 de contestaţii, 23 de note au fost ridicate, iar 30 au rămas nemodificate. Iar la germană s-au depus 13 contestaţii, iar 10 note au fost ridicate. Cu toate acestea,la finalizarea contestaţiilor, procentul de promovabiliate de 66,63% rămâne nemodificat”, a declarat Constantin Gorun, inspector general la Inspectoratul Şcolar Sibiu.

În judeţul Sibiu 3.142 de elevi au particpat la Evaluarea naţională, iar la limba română au promovat 83,13%, la matematică 50,76 %, iar la limba germană 87,42% şi la limba maghiară 85,29%.

Notele de la Evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Aceasta a fost prima Evaluare naţională la care candidaţii au fost supravegheaţi video.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

Veta

Acum 11 ani

Ce se va intampla cu cei care n-au promovat?
Raspunde

Pentru Veta

Acum 11 ani

Vor intra la liceu si cei care au picat. Totusi, tinand cont de media lor, acestia vor intra la licee slabe gen Independenta sau Lia.
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Si dupa ce vor termina liceul, ce vor face?
Raspunde

Pentru Veta

Acum 11 ani

Se vor apuca sa scrie comentarii pe net...
Raspunde

Geo Logu

Acum 11 ani

Dupa ce termina liceul, vor copia la bacalaureat, apoi vor intra la facutati cu specializari de viitor (de exeplu, informatica-fitness, transporturi-istorie antica, etc.) , apoi plagiaza vreo teza de doctorat. Pe scurt, vor deveni oameni impliniti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus