Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

IPS Laurentiu a sfintit Manastirea Cartisoara

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Cârțișoara a fost sfințită de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Distrusă în secolul al XVIII-lea, când soldaţii generalului austriac Bucov au ars lăcaşul de cult, cu obştea înăuntru, mănăstirea a fost reînfiinţată după evenimentele din 1989, mai precis în 1991 şi a redevenit un centru monastic şi duhovnicesc de referinţă în această parte a ţării. Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii a fost aşezată pe 8 septembrie 1992, de Înalt Preasfinţitul Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar zidirea s-a realizat în perioada 2000-2002. La pictura bisericii lucrează, în prezent, maicile de la mănăstire, sub îndrumarea pictorului Alexandru Conţ.

Lăcaşul de cult a fost stropit cu apă sfinţită şi uns cu Sfântul şi Marele Mir, iar în masa Sfântului Altar au fost aşezate moaşte. Pictura realizată până în prezent şi catapeteasma au fost, la rândul lor, sfinţite de IPS Mitropolit Laurenţiu.

IPS Mitropolit Laurenţiu a predicat la finalul slujbei, explicând rânduiala târnosirii unei biserici. Mitropolitul Ardealului a amintit credincioşilor activitatea misionară a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cuvântul evanghelic fiind sădit în inimile oamenilor de la începuturile creştinismului datorită jertfelniciei Sfinţilor Apostoli.

„Serbăm astăzi doi mari verhovnici, doi mari Apostoli ai lui Hristos. Sfântul Apostol Petru a fost chemat de Mântuitorul Hristos în rândul celor 12 Apostoli, iar Sfântul Pavel a venit să întregească lucrarea misionară şi să împlinească voia lui Dumnezeu, ducând cuvântul adevărului în toate părţile lumii”, a spus IPS Laurenţiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus