Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
20°C

Sibienii isi pot ridica medicamentele doar cu actul de identitate

Începând de astăzi, 2 iulie, medici vor putea elibera reţete în format electronic, pe care pacienţii le vor putea ridica de la farmacie doar cu buletinul. Sibienii vor putea beneficia de reţeta virtuală după ce medicii vor dispune de programul şi aparatele necesare, iar potrivit legii aceştia au termen până la sfârşitul anului să le achiziţioneze.

„Încă nu am început să o folosesc, dar o să o fac în curând. Este un lucru foarte bun, foarte util pentru medic, dar şi pentru pacient. De asemenea, aceast tip de reţetă permite o mai bună comunicare şi un mai bun control între medici, Casa de Asigurări de Sănătate şi farmacii”, a declarat medicul Cătălin Sava.

Sistemul de prescripţie este funcţional, iar medicii trebuie doar să completeze pe propriul calculatorul un formular electronic, care apoi este transmis în sistem şi tipărit pe hartie, unde se imprimă şi un cod de bare 2D.

Reţeta este accesată de farmacişti fie prin scanarea codului de bare 2D inscripţionat pe reţetă, fie prin tastarea unor date de identificare de pe reţetă.

Reţeta electronică va putea fi eliberată şi parţial, astfel dacă pacientul nu găseşte într-o farmacie toate medicamentele necesare, le poate ridica de la altă farmacie.

Reţetele pe hârtie vor mai funcţiona până în 31 decembrie 2012.

Tag-uri: Cătălin Sava

Vizualizari: 176

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus