Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Expozitia "Romania Salbatica" a ajuns la Sibiu

WWF România și Garanti Bank au lansat marți, 3 iulie, în Piața Mică, "România sălbatică", expoziția de fotografie în aer liber dedicată celor mai sălbatice și spectaculoase locuri din cele 13 parcuri naționale ale României și din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Inițiat de către fotograful Dan Dinu, proiectul reunește 50 de fotografii, expuse pe panouri de mari dimensiuni, prezentând locuri mai puţin cunoscute, dar impresionante, pe care Dan le-a străbătut în ultimul an.

"Având în vedere că pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în special din cea pentru natură, a fost pasul firesc să mă implic în acest proiect și să fac aceste expediţii incredibile. Am început mergând pe ideea că trebuie să le arăt celorlalţi cât de frumoase sunt locurile acestea, iar după un an de zile mi-am demonstrat mie, în primul rând, cât de minuate sunt aceste parcuri din România. Mă bucur că am beneficiat de sprijinul WWF și Garanti Bank, care au înţeles importanţa acestui demers", a declarat Dan Dinu.

Din Parcul național Domogled în Valea Cernei, din Retezat în Ceahlău sau din Defileul Jiului în Delta Dunării, fotograful a cutreierat parcurile pentru a surprinde unicitatea locurilor și a o dezvălui apoi publicului.

"Problemele şi agitaţia zilnică ne acaparează atât de mult, încât deseori uităm să ne bucurăm de ceea ce există în jurul nostru. Expoziţia „România sălbatică” ne aduce aminte că avem ţara cea mai bogată în biodiversitate din Uniunea Europeană şi ne îndeamnă să protejăm valorile naturale. Parcurile naţionale au un viitor sigur, atâta vreme cât există oameni care nu uită de importanţa lor, care le protejează şi se bucură de ele. Pentru WWF, expoziţia aduce cel puţin 50 de motive în plus pentru care ne implicăm în protecţia mediului în România", a spus Magor Csibi, director de program WWF România.

Expoziția din Sibiu, deschisă non-stop publicului până la iulie, este cea de-a treia etapă din cadrul unui turneu început în luna octombrie 2011 în București și care va continua în cele mai mari orașe din țară.

"Garanti Bank susține activ programele de protejare a mediului înconjurător, iar cu WWF am demarat un parteneriat încă de acum 18 ani, în Turcia. Puţini români ştiu că România deţine 250.000 de hectare de păduri virgine, ocupând locul doi în Europa, după Rusia. Aşa că avem locuri minunate de arătat şi păstrat şi suntem bucuroși să fim implicaţi în proiectul "România sălbatică", care este un pas important în demersul nostru de a promova frumuseţile ascunse ale României şi modalităţile de protejare a acestora", a adăugat Murat Atay, director Garanti Bank.

Expoziţia face parte din proiectul mai amplu România sălbatică, iniţiat de fotograful Dan Dinu în anul 2010, ale cărui destinaţii sunt toate cele 28 de parcuri naţionale, naturale şi geoparcuri din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus