Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primaria Sibiu pregateste patru puncte de prim ajutor pentru perioada caniculei

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu spun că avertizarea de tip cod galben de caniculă pentru întreg județul Sibiu, nu i-a luat prin suprindere şi la recomandările lor, Primăria Sibiu este pregătită să facă faţă zilelor care urmează.

Astfel, în Sibiu, vor fi activate patru puncte de prim ajutor, unde sibienii vor putea primi ajutor specializat în caz că li se face rău pe stradă din cauza temperaturilor ridicate.

Punctele de prim ajutor vor funcţiona în faţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, la Muzeul Brukenthal, în faţa bisericii „Înălţarea Domnului şi Sf. Nicolae”, de pe Mihai Viteazu şi în hala de la Piaţa Cibin.

„Corturi nu putem să instalăm pentru că nu dispunem de sisteme de ventilaţie pentru ele, dar suntem pregătiţi cu patru puncte de prim ajutor, în cazul în care două zile consecutiv, la Sibiu temperaturile vor fi mai mari de 37 grade Celsius. La punctele de prim ajutor sibienii vor beneficia de apă, de ajutor din partea celor de la Crucea Roşie şi de la asistenţi sociali şi de tot suportul de care au nevoie”, a declarat dr. Nicolae Suciu, consilier DSP Sibiu.

Meteorologii avertizează că în perioada 3-6 iulie, în judeţul Sibiu, temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de deal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus