Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Sondaj IMAS: 64% dintre romani va vota pentru demiterea lui Basescu

 

În favoarea demiterii lui Traian Băsescu ar vota 64% dintre români, în timp ce pentru şeful statului ar vota doar 27,4%. La referendumul din 29 iulie, 79,8 % dintre românii cu drept de vot intenționează să se prezinte la urne, arată sondajul realizat de IMAS pentru Ştirile Europa FM, informează adevărul.ro. Totodată, 8,3 % dintre românii nu ştiu sau nu răspund. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%. Sondajul a fost realizat în perioada 5 - 7 Iulie, prin metoda CATI, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional. În populaţia ţintă a sondajului se află persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în România.
"Referendumul este un preambul pentru alegerile prezidenţiale. Demiterea lui Traian Băsescu va însemna că viitorul preşedinte va fi Crin Antonescu", a declarat sociologul Alin Teodorescu (IMAS), la Europa FM.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

bn

Acum 11 ani

stimata redactie, gramatica se invata deja la scoala primara. \"..% dintre romani VOR vota..\" Ma dezamageste si poza,lipsita de respect fata de un om care ne conduce prin criza.
Raspunde

io

Acum 11 ani

ok... corect, basescu n-a fost cum ar fi trebuit sa fie, dar credeti ca antonescu ar fi? eu cred ca este sub basescu, mi se pare de multe ori ca este ca o caseta audio care functioneza pe modul auto-revers, adica repeta aceleasi lucruri.
Raspunde

sb

Acum 11 ani

Urmariti si sondajele de pe \"realitatea.net\". Acolo procentul actual este de 67% in favoarea ramaneri lui Basescu. M-as bucura sa ramana doar sa-l vad pe Antonescu afara din politica
Raspunde

Kimberstorm Palterius

Acum 11 ani

Sibieni, nu puneti botul la circul asta. Kioru a fost debarcat ilegal, cine o sa-l urmeze va fi debarcat tot ilegal. Va sfatuiesc sa alegeti de la fiecare legislativ doar partile bune; o sa-mi aduc aminte mereu cu placere moaca lui Nastase in mars fortat spre inchisoare , si nu vreau sa regret ca nu l-au urmat imediat toti cei care merita (indiferent de partidul din care face parte).
Raspunde

cip

Acum 11 ani

majoritatea gresesc atunci cand il vad pe antonescu presedinte,el e doar interimar ,iar dupa demiterea lui basescu incepe o noua campanie electorala unde poate iesi chiar si domnul dan diaconescu,sau becali ,sau oricine candideaza pentru presedentie......
Raspunde

Florian

Acum 11 ani

E evident ca Turnul Sfatului este dezlipit de realitate si nu este in contact cu cititorii sibieni. Majoritatea oamenilor din Sibiu il urasc pe Antonescu chiar mai mult decat decat pe Basescu. Se pare ca proprietarul Turnului Sfatului este unul dintre penalii care au nevoie de protectia lui Antonescu a sa evite justitia.
Raspunde

Capricorn

Acum 11 ani

Sa ne invete Wikipedia cine este acest domn Teodorescu , care da sondajul IMAS : George Alin Teodorescu (n. 30 martie 1951, la Brăila) este un sociolog român. Date biografice: • Data si locul nasterii: 30 martie 1951, Brãila; • Stare civilã: cãsãtorit, 4 copii. Studii si specializãri: • 1970 - 1974 - Facultatea de filosofie, Universitatea Bucuresti; • 1977 - 1978 - Curs universitar CEDOR-UN \"Population and Development\". Activitate profesionalã: Din 2008 Presedinte IMAS 2004 - 2008 - Deputat PSD de Braila • din mar.2004 -• 1992 - 2004 - Fondator si general manager I.M.A.S.; • 1990 - 1992 - Director de marketing DANTE HD; • 1990 - 1996 - Presedinte al Consiliului Fundatiei SOROS; Functii, activitãti într-un partid politic: • 1989 - Partidul Comunist Român; • 2004 - Partidul Social Democrat.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

USL a scăzut in sondaje cu 21%. Abia au venit la guvernare de 4 săptămâni, si s-au prăbușit. Si asta e abia începutul. Pentru ca România e in faliment, are 100 de miliarde de euro datorii, iar suferințele populației vor fi de acum înainte îngrozitoare. In timpul lui Ceaușescu, datoria externa era de numai 17 miliarde de dolari (nu euro!), si totuși românii au murit de foame si au înghețat in apartamente. Acum va fi de 5 ori mai rău! De asta sunt disperați Victor Ponta si Crin Antonescu, sa organizeze alegeri cat mai urgent: ca peste 6 luni, nu-i mai votează nimeni! Iar ei, nenorociții, sperau sa prindă măcar 4 ani de spăgi, sa-si umfle burțile! Hahahaha….
Raspunde

NICOLAE CEAUSESCU

Acum 11 ani

Traiasca Romania libera de hoti si tradatori ! JOS PONTA PLAGIATOR.Crin Antonescu repetent de doue ori in Facultate! VOTATI PRO BASESCU , LE E FRICA CA O SA AJUNGA CU TOTI LA PUSCARIE .. Deci, să spargem USL-ul! Salvati Romania PPDD distruge USL +PDL+UDMR+UNPR
Raspunde

michael

Acum 11 ani

am mai comentat si eu pe tema asta si am totusi o intrebare : de ce ar trebui sa votez demiterea uni politician care nu a satisfacut prin prestatia lui si a-l inlocui cu altul care este chiulangiul parlamentului , care este in gasca cu un plagiator dovedit, care minte cu nerusinare ca este masterand...!? gasca care de cand s-a instalat ne-a oferit doar balbe ... probabil ca vor incepe unii cu \"argumente\" gen pdl-ac nenorocit, samd dar va spun ca n-am simpatii politice ci pur si simplu imi pun intrebari ... firesti zic eu ! ma gandesc ca vom mege la vot si din nou vom vota ...raul cel mai mic sau si mai grav vom da ( unii) un vot bazat pe simpatii
Raspunde

madalina

Acum 11 ani

...\"admir \" energia cu care va aparati presedintele... a sosit insa timpul sa plece si va pleca in cel mai democratic mod posibil....votul din 29 iulie 2012 !!! pentru ca noi cei ffff multi si recunosc mai putin vocali, mai putin tupeisti nu ne simtim reprezentati de el si nici de cei apropiati lui...vrem si noi Romania noastra.... traim vremuri cand nefirescul devine firesc ,iar acest lucru trebiue sa inceteze!
Raspunde

STEFAN Lucian

Acum 11 ani

Eu sper ca cei ce primiti bani pentru a comenta pro Basescu si PDL sa va faceti ceva rezerve pentru ca dca pna acum ati fost platiti de oameni Din PDL care furau din avutul public de acum urmeaza usor sa fiti platiti din buzunarele lor ,Vezi Blejnar, A venit se pare timpul ca voi cei din Pdl sa intlgeti ca nu mai merge cu japca si cu minciuna sfruntata !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus