Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

VIDEO: Turul Ciclist al Sibiului in imagini

Un public numeros, venit duminică în Piața Mare pentru a vedea la finishul ultimei etape din cadrul Turului Ciclist al Sibliului 2012, a asistat la un final spectaculos, care i-a adus pe podiumul etapei pe Gabor Kasa de la Naționala Serbiei (3h44’30’’), urmat de bulgarul Evgheni Gherganov de la Tușnad Cycling Team (3h44’32’’) și de norvegianul de origine asiatică Phan Haugard (3h44’35’’) de la OneCo Masterhus.

Etapa nr 4 Meridiana, care a însumat 146,2 kilometri, s-a desfășurat pe traseul Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian – Săliște – Jina – Dobra - Șugag – Câlnic – Gârbova – Miercurea Sibiului – Sibiu și a fost străbătută de cicliști cu o viteză medie de 39,07 km/h.

Traseul a inclus patru cățărări solicitante (Jina, Dumbrava, Gârbova, Apold), care au modificat de fiecare dată componența grupului care a condus cursa. Primul care a ajuns în cățărarea de la la Jina, în Dealul Popii, era Gherganov de la Tușnad, care a mai condus încă 40 de kilometri, până când la Garbova a fost întrecut de ucrainianul Andriy Khrypta. Gherganov a revenit din nou în frunte la Apold.

Cursa a fost condusă de-a lungul a 100 de kilometri de același grup de cinci evadați, care s-au succedat pe rând în frunte: Evgheni Gherganov, Gabor Kasa, Andriy Khrypta, Phan Haugard și Krister Hagen. Aceștia s-au menținut la un avans de cinci minute în fața plutonului, care a reușit să se apropie însă în ultimii kilometri, astfel încât la sosire plutonul era doar la un minut în urma lui Kasa.

După cele patru cățărări, finishul în urcare de pe strada Magheru, pe lângă Biserica Ursulinelor, până în Piața Mare ar fi trebuit să fie floare la ureche pentru cicliști, însă cursa nu a dus lipsa de scene dramatice, cum a fost aceea în care belgianul Arnaud Grand, epuizat, a căzut, dar  a trecut linia de sosire pe lângă bicicletă, cu lanțul rupt, ocupând locul 100 și devansând totuși alți 23 de cicliști.

În urma rezultatelor înregistrate în ultima etapă, Victor De La Parte, deși sosit al treizecișitreilea, a avut în clasamentul general un timp bun (11h34’30’’) și, deoarece a trecut linia de sosire cot la cot cu Kvasina, și-a menținut avansul de 17 secunde încât şi-a păstrat tricoul galben de învingător al competiţiei. Pe locul al doilea în clasamentul general a fost Matija Kvasina de la Tușnad Cycling Team (11h34’47’’) și de Artiom Topchaniuk de la SP Tableware (11h35’26’’). De La Parte și-a păstrat și tricourile verde (al cățărătorilor) și pe cel alb al învingătorului în clasamentul pe puncte.

Cea mai bună echipă a Turului a fost SP Tableware din Grecia, care a făcut legea în această ediție a Turului. Pe locul secund s-a clasat Tușnad Cycyling Team, iar pe locul trei Naționala Serbiei.

Performanțele din ultima etapă ale sârbului Gabor Kasa, care a câștigat toate sprinturile ultimei etape și a luat puncte bune și la cățărări, i-au adus acestuia tricoul roşu Industrial Sofware al sprinterilor cu toate că la începutul zilei acesta nici nu apărea în clasament. Kasa urmat în clasamentul sprinterilor de spaniolul Joaquin Sobrino de la SP Tableware și de sârbul Nikola Kozomara.

În clasamentul cățărătorilor De La Parte i-a devansat pe croatul Matija Kvasina și pe slovacul Martin Haring.

Tricoul portocaliu Continental Automotive pentru cel mai bun tânăr ciclist a rămas în posesia ucraineanului Anatoly Sosnitzky de la Kolls, urmați pe podium de norvegianul Sigurd Nesset de la echipa Froy Trek și belgianul Arnaud Jouffroy de la Telenet Fidea.

Tricoul albastru Marquardt, al celui mai bun român, a fost adjudecat de George Stancu, urmat de Adrian Nițu (ambii de la CS Otopeni) și de Șipoș Zoltan (de la Mazicon București).

În clasamentul pe puncte, învingător al fost tot Victor De La Parte, urmat de Matija Kvasina și Emanuel Kiserlowszki.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

prenume

Acum 11 ani

Bogdan, invata limba romana si dupa aia scrie prin ziare! Ce inseamna finishul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus