Ingrediente:
-900 g caracatițe semipreparate,
-1 ceapă,
-4 căţei de usturoi,
-3 chiles jalopenos în conservă (se pot înlocui cu 3-6 ardei chilli uscați),
-2 linguri ulei de măsline,
-sare,
-piper negru măcinat,
-1 conservă mică de roșii curăţate,
-2 linguri capere,
-2 linguri frunze de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Caracatițele se taie în bucăți mari de 3 cm, ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobește.
Ardeii se curăţă de sâmburi și se taie mărunt; cei uscați se zdrobesc. Uleiul se pune într-o tigaie mare la încins și se prăjește puțin ceapa, se adaugă caracatițele și se prăjesc 5 minute amestecând continuu. Dacă se formează zeamă se prăjește până ce aceasta se evaporă. Usturoiul și ardeii se pun în tigaie. Se sărează și se piperează.
Roșiile se zdrobesc și se pun în tigaie. Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă torul să fiarbă aproximativ 30 de minute.
Se adaugă apoi caperele și se fierbe încă 10 minute, fără capac până ce sosul este gros. Deasupra se presară frunze de pătrunjel.
Se consumă cu cartofi înăbușiți. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 262


Ultimele comentarii
Acum 4 ore
BOGDAN
Acum 4 ore
Unul
Acum 5 ore
Gen
Acum 5 ore
Emil
Acum 5 ore
Claus