Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Andreea Necsoiu, recordmena nationala: „Sulita e obiectul care imi aduce medalii”

Andreea Florina Necșoiu nu se încadrează deloc în tipologia clasică a copilului de 15 ani, care abia a terminat testările naționale, a intrat la liceu și abia așteaptă să petreacă. Timidă și cumpătată, multipla campioană națională la aruncarea suliței își trece în palmares, de la an la an, titluri și medalii de aur. Observată și selectată în noiembrie 2008, Andreea a cunoscut emoțiile primului concurs acum doi ani de zile, pe când încă nu avea nici buletin. De atunci, cariera sa a intrat pe o pantă ascendentă și, pentru că titlurile de campioană națională nu mai erau de ajuns, Andreea a izbutit să intre în istoria sportului românesc odată cu stabilirea recordului național la aruncarea suliței, la finele lunii trecute.
Astfel, sibianca a ajustat recordul național la aruncarea suliței, trecându-și în cont distanța de 41.04 metri, la Campionatele Naționale pentru Juniori III, desfășurate în București. Legitimată la Clubul Sportiv Școlar Șoimii din Sibiu, Andreea mărturisește că a fost plăcut surprinsă de aruncarea sa, dat fiind faptul că la antrenamente reușea distanțe de până în 40 de metri. „La antrenament am aruncat cel mai mult 39 de metri. Am fost foarte surprinsă când am văzut că am aruncat 41 de metri. Prima reacție? M-am uitat la domnul profesor și am început să râd. Am fost foarte fericită și m-am bucurat că le-am învins pe celelalte fete”, spune Andreea Necșoiu, sportivă care, la aceeași competiție, a câștigat și medalia de argint la aruncarea greutății. Dar, pentru Andreea sulița rămâne marea iubire sau, după cum spune, „obiectul care îi aduce medalii”, chiar dacă recunoaște că dacă nu ar fi ales sulița ar fi practicat handbalul.

ADN de campioană internațională

Andreea s-a născut în Perișani, județul Vâlcea – un mediu sănătos, după cum subliniază antrenorul sportivei, Petre Manu. Implicat în lumea atletismului de peste 20 de ani, Petre Manu mărturisește că încă de la început a zărit în Andreea „scânteia” întâlnită doar la marii campioni. „Am văzut în acest copil o scânteie și, sigur, cu toate cunoștințele acumulate în cei peste 20 de ani de activitate, am reușit mai ușor să o fac să deprindă micile detalii tehnice. Definitoriu a fost și faptul că vine dintr-o zonă unde se trăiește sănătos, unde aerul este curat - Perișani, județul Vâlcea. Ce va face mai departe va depinde doar de ea. Se încadrează în profilul campionului internațional, iar până acum este în grafic. Depinde de ea, de cum va fi susținută”, spune profesorul Andreei.
Nici pentru Ligia Cuciorovschi, cea de-a doua antrenoare a atletei, nu există dubii în privința viitorului sportivei.  „Ea nu se exteriorizează foarte mult, dar bineînțeles că s-a bucurat. Ne-am bucurat cu toții, este normal, pentru că este un rezultat foarte bun. Deocamdată, la această probă, este cea mai bună din țară. În viitor, dacă își va continua antrenamentele cu seriozitate și dacă va avea grijă de sănătatea și viața ei personală, va reuși. În mod sigur va ajunge una dintre sportivele foarte bune ale Sibiului, ale țării, și, cu rezultate foarte bune, și pe plan mondial. Ca sportiv, Andreea e genul de om sau de personalitate care poate să ajungă la nivelul înaltei performanțe, pentru că în momentele dificile se poate concentra foarte bine. Nu își pierde cumpătul, rezistă la presiune”, subliniază Ligia Cuciorovschi.

De la Naționale la Balcaniadă

Aflată în ultimul an la Juniori III, Andreea a participat, în luna iunie, și la Campionatele Naționale de Juniori II, unde și-a adjudecat, din nou, titlul de Campioană Națională, de această dată cu rezultatul de 39.84 metri. Această din urmă performanță îi garantează prezența la Campionatele Balcanice organizate în Serbia. Va fi prima sa ieșire în afara granițelor României, fapt ce o entuziasmează și mai mult. „Nu am mai ieșit din țară, este prima dată. Nu știu cum va fi, dar sunt entuziasmată”, spune sportiva care se antrenează câte două ore pe zi, iar în zilele în care nu are școală chiar și de două ori pe zi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus