Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Regizorul "Regelui Pescar" crede ca Romania ar putea fi noul Hollywood

Regizorul american Terry Gilliam vrea să realizeze următorul său film în România, considerând că, după Italia, Republica Cehă şi Ungaria, acesta este noul loc perfect pentru cineaşti.

Celebrul regizor a acordat un interviu pentru publicaţia The Hollywood Reporter în Italia, unde, printre altele, a stat de vorbă cu fanii şi cu iubitorii filmului la Ischia Global Film & Music Fest.

Terry Gilliam a declarat pentru The Hollywood Reporter că a amânat cu un an realizarea proiectului cinematografic "The Man Who Killed Don Quixote". Deşi este superstiţios şi nu vorbeşte despre proiectele sale imediate, Gilliam a mărturisit că următorul său film va fi realizat în România, informează hollywoodreporter.com.

"Să spunem că am fost prin împrejurimile Bucureştiului. Asta este. Înainte, Italia era cel mai bun loc unde puteai face filme de calitate, fără să cheltuieşti prea mulţi bani. Apoi, după căderea comunismului, a fost Praga, apoi Budapesta. Acum este Bucureştiul", a declarat Gilliam.

Terry Gilliam s-a născut în Minneapolis, în 1940. Gilliam a emigrat în Marea Britanie, unde s-a ocupat pentru o perioadă de animaţiile pentru grupul umoristic Monthy Pyton, care avea un show televizat. Ulterior a devenit membru cu drepturi depline al grupului, alături de care şi-a făcut debutul şi pe marele ecran, mai întâi ca actor, apoi ca regizor.

În 1975, Gilliam a coregizat, împreună cu Terry Jones, primul lui film, "Monty Python and the Holy Grail", urmat la puţin timp de debutul lui regizoral solo, "Jabberwocky" (1977).

Filmografia lui cuprinde titluri precum "Brazil" (1985), cu Jonathan Pryce şi Robert De Niro, pentru care a fost nominalizat la Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu original", "Regele pescar/ The Fisher King" (1991), care i-a adus nominalizări la Globul de Aur şi Leul de Argint, la Veneţia, "Armata celor 12 maimuţe" (1995), "Aventuri în Las Vegas" (1998), o adaptare a romanului din 1971 al lui Hunter S. Thompson. De asemenea, Gilliam a realizat filmul "Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Dr. Parnassus", pe care a trebuit să îl termine fără actorul Heath Ledger, care a murit în timpul filmărilor, în 2008

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus