Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

La 17 ani, sibianul Radu David debuteaza in CN de Raliuri Dunlop

Radu David debutează în această săptămână în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, alături de experimentata navigatoare Mihaela Beldie. Cei doi vor lua startul în Raliul Sibiului, desfășurat în perioada 19-21 iulie 2012 la clasa 9, la bordul unui autoturism Dacia Logan. 

Radu David a împlinit 17 ani pe 16 iulie, iar participarea sa la etapa comună CNR Dunlop-IRC de la Sibiu este posibilă cu ajutorul partenerilor BCR Leasing, Colina Motors și cotidianul Viața Liberă. Mai mult, pe tânărul pilot pariază și cunoscutul producător mondial de anvelope Continental care îl va susține în această etapă.

Deși Radu este un pilot cu un palmares care îi promite un viitor remarcabil în motorsport, din cauza vârstei el nu are carnet de conducere. Astfel, pentru a putea  paticipa la programul de recunoașteri el este ajutat de un alt pilot cunoscut din campionatul intern, Claudiu David.

Navigatoarea Mihaela Beldie explică cum decurge pregătirea pentru această cursă„Pentru mine este un raliu cu totul special pentru că în premieră o să fiu în dreapta unui pilot care are 17 ani și deci nu posedă permis de conducere. Răducu este susținut de Claudiu David și de mine de la primii pași în motorsport, de aceea pe lângă toată încrederea pe care o am în  el, sunt convinsă că o să obținem și un rezultat bun. Suntem pregătiți să facem față unui raliu foarte lung și dificil pentru că etapa de IRC de la Sibiu are de toate. Zi, noapte, la deal sau la vale, asfalt și macadam, toate acestea, în condițiile unor temperaturi foarte mari. Recunoașterea traseului, pentru că Răducu nu are permis, o facem în... trei.Claudiu David pilotează mașina de recunoașteri, eu scriu dictarea, iar Răducu  asistă de pe bancheta din spate. Evident că în timpul cursei traseul dintre probele speciale îl voi parcurge eu, Răducu având sarcina de a se concentra exclusiv pe probele speciale”, a spus aceasta.

„E ciudat să nu fii la volan”

După prima zi de recunoașteri, Radu David admite că e puțin ciudat să parcurgă traseul pe bancheta din spate. „E ciudat să nu fii la volan când faci recunoașterea traseului , dar lucrez împreună cu Claudiu. E un traseu interesant și solicitant și abia aștept să mă așez în scaunul pilotului. Aștept cu nerăbdare Raliul Sibiului si sunt foarte fericit că mă voi afla la start cu un copilot extraordinar, cu o echipă cu multă experiență și cu niște parteneri puternici. În plus, la primul raliu la care voi participa, am onoarea să concurez, pe aceleași probe speciale, cu cei mai buni piloți din Intercontinental Rally Challenge, ceea ce e fantastic. Fiind primul raliu, și luând în considerare gradul de dificultate al cursei, obiectivul nostru este să ajungem la final și să stoarcem fiecare picătură de experiență din această încercare. Îmi doresc performanțe de top în automobilismul sportiv,dar pentru asta e nevoie de mulți kilometri. Sunt optimist și recunoscător pentru că am alături de mine o echipă de profesioniști experimentați și asta îmi va fi de mare ajutor acum și pe viitor. Asteptăm să cucerim cât mai mulți spectatori de partea noastră și îi așteptăm  pe probe la un raliu senzațional!”, spune Radu David.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus