Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Johannis imparte cele 125 de loturi pentru tineri pe 1 august

În prima zi a lunii viitoare, 125 de tineri sau tinere familii vor primi în folosință gratuită câte un lot de teren în cartierul Tineretului. Aceste terenuri au devenit ”disponibile” după ce tinerii care le-au primit inițial, în 2003, fie au renunțat la ele fie le-a fost luat dreptul de folosință, pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile.
Festivitatea de acordare a acestor terenuri este programată pe 1 august, la Teatrul Gong. ”Vom anunța mai multe detalii înaintea evenimentului”, a declarat primarul Klaus Johannis.

Cei 125 de beneficiari de loturi de teren au fost desemnați de o comisie care a analizat cele 470 de dosare depuse la începutul acestui an. Lista a fost, ulterior, aprobată de Consiliul Local Sibiu, întrunit în ședință la finele lunii aprilie 2012.

Amenajare aproape finalizată: 62 de milioane de lei investiți

În suprafaţă de 24 hectare, Cartierul Tineretului s-a conturat pe documente din anul 2004, când cele 419 loturi au fost atribuite tinerilor în folosinţă gratuită pentru construcţia de case de locuit. Din 2005 şi până în prezent au fost emise peste 290 de autorizaţii de construire, clădirile aflându-se în diverse stadii. Din totalul de 419 loturi atribuite iniţial, 125 urmează să fie redistribuite datorită faptului că beneficiarii iniţiali nu au început construcţia în termen rezonabil.
 
Cartierul are 13 străzi şi 11 alei, străzile primind nume de capitale europene, iar aleile au primit nume de pictori. Vă prezentăm o listă a acestora: strada Oslo, strada Orhideelor, strada Michelangelo, strada Landshut, strada Klagenfurt, Aleea Picasso, Aleea Leonardo da Vinci, strada Deventer, Aleea Toniza, strada Marburg, strada Berlin, strada Luxemburg, strada Madrid, Aleea Tizian, strada Londra, Aleea Rafael, strada Roma, strada Viena, Aleea Monet, strada Lisabona, Aleea Boticelli, Aleea Rubens, Aleea El Greco, Aleea Rembrandt. Lungimea totală a acestor străzi însumează peste 7 km.
 
Lucrările de amenajare a reţelelor şi drumurilor au început în anul 2007 valoarea indicatorilor tehnico-economici totalizând în prezent 62.366.394,11 lei.


Sursa: Primăria municipiului Sibiu

Citește și Hotărâre ”la minut”: 133 de noi familii pentru Cartierul Tineretului. Vezi numele beneficiarilor

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Nelu

Acum 11 ani

Foarte mare tigania.. , numele strazilor nu stiu cine le-a pus.. , deci urat cartier , mai ales ca nu e nimic terminat . Totul s-a inceput , acuma sa vedem cand o sa se termine...
Raspunde

siby

Acum 11 ani

daca se vor mai apuca de vreun cartier prin Sibiu, recomand urmatoarele: parcele de minim 400mp si maxim 500mp, in primul rand trebuie introduse utilitatile (apa, curent, gaz,....) apoi asfaltate strazile pentru ca oamenii sa nu mai astepte 10 ani utilitatile si asfaltul, dar in 4-5 ani sa piarda terenul pentru ca nu au construit nimic..fara utilitati normal nu? ar putea copia si in acest caz modelul...German dar se pare ca suntem inca foaaaaarrrteeee departeeeee!
Raspunde

siby

Acum 11 ani

Parca-i popa si imparte coliva. Normal este sa atribuie nu? Ce titlu de c...t!
Raspunde

vecin

Acum 11 ani

ce se intampla cu terenurile pe care s-au ridicat ceva betoane, sau bucati de fiare, dar cei care le-au primit nu mai doresc constructia casei?
Raspunde

Mihai

Acum 11 ani

In urma analizei dosarelor a rezultat un clasament in care castigatorii au punctaje diferite. Deasemenea exista criterii suplimentare de departajare (cum ar fi varsta: an, luna, respectiv zi de nastere). Cu toate acestea loturile vor fi trase la sorti. Parcelele mai de Doamne-Ajuta binenteles ca nu vor exista in urna de extragere, ci vor fi deja in manecile celor care doar se vor preface ca trag la sorti! ASA S-A PROCEDAT SI DATA TRECUTA!.. Stiu sigur..
Raspunde

REX

Acum 11 ani

Tonitza, ziarist cult, nu Toniza
Raspunde

Lucian

Acum 11 ani

Oficierea casatoriei mele (noastre) a avut loc anul trecut pe data de 06.05.2011, ulterior fiind nevoit sa parcurg cateva drumuri la Primarie (fortat oarecum). Fiind curios de sprijinirea familiei, am intrebat un functionar oarecare daca aceasta exista, raspunsul va rog sa-l anticpati ...
Raspunde

Claudia

Acum 11 ani

stie cineva daca se va mai face o extragere la anu\'? se face in fiecare an, sau doar din cand in cand?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus