Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
3°C

Pui cu susan

Ingrediente:

-un piept de pui

-2 ouă

-100 g smântână

-100 gr susan

- piper alb

-boia dulce

-praf de usturoi

-o legătură de ghimbir proaspăt răzuit

-o lingură ulei de măsline

-sare

Sos:

-300 ml smântâna

- praf de usturoi

- piper alb

-sare

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie fâșii, se condimentează cu piper alb, boia dulce, praf de usturoi, sare și ghimbir.

Se adaugă și uleiul de măsline și se lasă la marinat 30 minute la frigider.

Fâșiile astfel pregătite se trec prin ou bătut cu smântână apoi prin semințele de susan.

Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la foc potrivit. La jumătatea timpului de coacere se întorc ca să se rumenească pe ambele părți.

Între timp preparăm sosul astfel: smântâna se amestecă cu praful de usturoi după gust, sare și piper. Pieptul cu susan se servește alături de sos și o salată sau cartofi prăjiți, după preferința. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 158

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus