Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Intoarcerea la popor? Care popor?

Ceea ce s-a întâmplat în principala așezare urbană de pe Valea Hârtibaciului merită cel puțin adus în discuție, dacă nu cumva și supus unor studii mult mai aprofundate, chiar dacă a trecut ceva vreme de la alegerile locale. Acum o lună și ceva, majoritatea oamenilor din orașul Agnita și cele două sate aparținătoare a decis să își schimbe primarul. Au votat schimbarea unui primar sub al cărui ultim mandat au început extrem de ample lucrări edilitare. Practic, întreg orașul a intrat în reabilitare: de la rețelele de apă și canal și până la drumuri, totul se schimbă în Agnita. Pe fonduri europene. Sunt lucrări de câteva zeci de milioane de euro. Cu alte cuvinte, în Agnita se muncea. Bine. Primarul din acea vreme a avut de ales: lucrările să se desfășoare etapizat, pe o perioadă mai lungă, sau să aplice un tratament mai aspru, dar să scurteze timpul de finalizare a lucrărilor. A ales a doua variantă și tot orașul e întors pe dos. În ciuda rezultatelor vizibile ale administrației pe care o conducea, totul s-a întors împotriva lui. Mai mult ca sigur a fost la mijloc și o eroare de comunicare, evident o componentă vitală în relația cu electoratul. Radu Curcean a fost înlocuit din funcția de primar cu o persoană care reprezenta USL-ul aflat acum pe val. Nu există niciun argument logic pentru ceea ce s-a petrecut la Agnita. Oamenii de acolo au preferat să schimbe un primar pentru că era din PD-L și pentru că au crezut în mesajul electoral al candidatului USL, un mesaj care, de cele mai multe ori era departe de realitate. Oamenii - poporul - au înghițit acel mesaj, și-au lăsat speculate nemulțumirile legate de faptul că ”tot orașul e întors pe dos” și au sancționat acolo unde, în mod normal, nu prea era ce sancționa. Acelui popor i se cere acum, din nou, părerea în cadrul unui referendum. Câtă încredere mai poți avea, însă, în dreapta judecată a unei mase care poate lua decizii precum cea de la Agnita?

 

PS. Departe de mine gândul că Radu Curcean era de neînlocuit și singura persoană care putea conduce Agnita. Dar nu așa. E de ajuns să urmăriți ce se întâmplă acum în negocierea dintre administrația locală și cei doi mari antreprenori ai lucrărilor din oraș. Abia acum începe haosul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 306

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cetateanul

Acum 11 ani

D-nule Deleanu va sugerez ca inainte sa scrieti articole doar din auzite veniti in Agnita la Primarie si impreuna cu primarul verificati proiectele lucrarilor orasului(adevarul),mergeti pe teren verificati lucrarile,vorbiti cu oamenii orasului,in special cu cei de strada Mihai Eminescu care pe conducta de gaze naturale le-a venit apa,sau cu cei de pe artera principala care nu se pot racorda la apa si canalizare ca din cauza diferentei de nivel(conducta este pusa mai sus decit nivelul strazii).Sau mergeti si vorbiti cu locuitorii straziilor Closca si Crisan unde tot din cauza diferentei de nivel locuitorii nu pot sa se racordeze la noua conducta de canalizare menajera.Cind locuitorii au atras atentia constructorului li sa sugerat de acesta sa-si cumpere pompe si sa pompeze apa menajera in canalizare.Veniti D-nule Deleanu cu incredere in Agnita ca aveti material pentru reportaj sau articole de nu va ajung paginile intregului jurnal unde sunteti reporter.Va asteptam!O zi buna!
Raspunde

...turmentat

Acum 11 ani

Traiane, ai grija la pix in perioada asta .Nu fi cu el prea ascutit.Parafrazand un \'titan\' al momentului : Mai apareti ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus