Mă oameni buni! Voi știți cât de greu se găsește în Sibiul ăsta un pui rotisat decent? Nu zic bun, că bun e tare greu de găsit. Nu zic foarte bun, că foarte bun e imposibil de găsit. Decent. Cât să te lingi pe degete, așa, mai în lehamite, dar măcar să te lingi pe degete.
Că pe vremuri, dintr-un colț al Pieței Mici răsunau acorduri de muzică populară și se auzeau ciocnite sticle de Borsec. De sticlă. Într-o cocioabă de crâșmă se cocea la foc mic cel mai bun pui rotisat din toate vremurile, de la daci încoace. Și a rămas același gust absolut bestial până când cineva s-a gândit să modernizeze vechea rotiserie. A scos lambriurile, a înlocuit muzica, a schimbat mujdeiul, a ars primul pui si într-un an a închis obloanele. Și piața puilor la rotisor a cunoscut scăderi dramatice.
Puii de gostat perpeliți în supermarketuri sunt buni doar la întreținut iluzii. Te faci că mânânci pui la rotisor că n-au și nu vor avea niciodată gust de rotiserie. Așa că, singura variantă rămâne boacăza de la intersecția dintre Vasile Milea și Vasile Aaron. Fast-food Sandra. Sau Golden Lion, pe numele firmei care operează franciza de succes Sandra. Boacăză pentru că, să fim sinceri, localul nu te îmbie nicicum la o masă copioasă. Dar, pentru că e non-stop, locul beneficiază de atenția sporită a drojdierilor în căutare de o cină mai degrabă mic dejun iar traficul aduce prospețime iar prospețimea aduce gust. Nu nemaipomenit dar, oricum, mult mai bun decât poți găsi oriunde în Sibiu.
Prima impresie pe care ți-o lasă restaurantul e că ai ieșit la masă pe un balcon închis cu termopan. Restaurant e impropriu spus pentru că targetul e clar unul de „no fițe allowed”. Adică vii, ceri, papi și pleci. Nu e un loc în care să socializezi sau, te miri, să stai la un vin bun. E pur și simplu un loc de înfrânat pofte barbare. Meniul de băuturi e variat. De la 3 lei suta de Garrone la 22 de lei vinul de Cotnari poți trece prin toată gama de șprițe. Berea, între 4 și 5 lei. Meniul de păpică pornește cu 200 de grame de sarmale la 6 lei, îmi mai dă opțiunea între două ciorbe la 5 lei bucata, șnițel, kebab, grătar, hamburger și... cam gata. A, și puiul rotisat, că doar ăla ne interesează. 25 de lei kilogramul.
Am nimerit o jumătate de exact 500 de grame. Dar exact, exact, exact, zici că decupase un chirurg renumit puiul. Cu niște cartofei prăjiți, un pahar de plastic plin cu apă și un cățel de usturoi zdrobit și o cola de abia de am sărit puțin de 20 de lei. Și mi-am satisfăcut pohta. M-aș mai duce...? Jumătate de an probabil nu. Dar după 7-8 beri... cu siguranță!
Timon și Pumba
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Ultimele comentarii
Acum 2 minute
Denisa-Maria
Acum 21 minute
Feli
Acum 22 minute
Emil
Acum 32 minute
Emil
Acum 34 minute
Emil