Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Traim o vara ca la tara in Dumbrava Sibiului

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, prin programul Animă „Astra” propune și în această săptămână, ateliere meșteșugărești, reprezentații de folclor tradițional și ghidaje tematice.

Patru meșteri vor face demonstrații practice și ateliere ad-hoc de olărit, țesut, brodat, pictură pe sticlă și lemn și prelucrare a lemnului .

„Atelierul de prelucrare a lemnului - instrumente muzicale și obiecte decorative, se va desfășura sub îndrumarea meșterului popular Petru Mateș, de la Gospodăria de instrumente muzicale din Câmpulung Moldovenesc. Se vor prezenta etapele realizării unui fluier, uneltele și materialele folosite, secretele procesului de fabricație ale unui instrument muzical care să sune bine. Doritorii își vor putea încerca aptitudinile de lucru, sub supravegherea meșterului, acesta din urmă propunând, desigur, și secvențe de muzică românească autentică”, spun organizatorii. 

Atelierul de țesut de la Troița din Sibiel, va fi coordonat de meșterul Rodica Ispas din Avrig. Alte două ateliere vor putea fi descoperite în sectorul Olărit din Muzeul în aer liber.

Gospodăria de olar din Horezu va fi gazda meșterului olar Petru Borza din Obârșa, iar la Gospodaria-atelier de olari de la Marginea, meșterul Iulia Sava din Sibiu va prezenta metodele de lucru în domeniul picturii pe lemn și pe sticlă.

Toate atelierele vor avea loc sâmbătă și duminică, între orele 10:00-13:00 și 15:00-18:00.

Momentele de muzică și joc popular vor fi prezentate de ansamblul Călușarii din Rășinari, susținuți de instrumentiștii Ovidiu Pătrui (acordeon), Daniela Popa (flaut) și Gigel Pascu (saxofon), sâmbătă și duminică, în Biserica din Dretea (13:00), Cârciuma din Bătrâni (ora 14:00), Hanul din Tulgheș (ora 15:00) Galeriile de Artă Populară (16:00).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus