Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Muzeul ASTRA intră în luna copilăriei. De1 iunie, intrarea va fi gratuită pentru toți copii

Muzeul ASTRA intră în luna copilăriei. De1 iunie, intrarea va fi gratuită pentru toți copii

Muzeul ASTRA intră de la 1 iunie în luna copilăriei printr-o serie de evenimente speciale. Pentru început, în acest weekend, în Muzeul în aer liber, va avea loc Târgul Național de Jucării, editia a XIII-a, dar transformat sub o altă abordare față de cum îl cunoaște publicul.

În acest scop, au fost pregătite trei trasee distractive, care vor fi puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral: Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă, respectiv Oița năzdrăvană, anunță reprezentanții instituției.

,,Odată intrați în Muzeul ASTRA, cei mici preiau broșurile și creioanele colorate de la standuri special amenajate. Fiecare poate parcurge ce traseu dorește, notează indiciile și apoi la întoarcere, la intrarea principală, ei primesc o recompensă din partea noastră. Ne dorim foarte mult să fim alături de toți copii care vizitează Muzeul ASTRA. Astfel că inventăm noi modalități atractive și distractive prin care cei mici pot să descopere secretele muzeului nostru. Chiar dacă momentan nu putem organiza ateliere cu meșteri populari sau spectacole, ca în edițiile trecute, vizitatorii care vin aici cu mic cu mare trebuie să știe că prin astfel de acțiuni confirmăm faptul că suntem si rămânem un reper cultural-interactiv”, a declarat Raluca Andrei, educator muzeal Muzeul ASTRA
,,Vom face tot posibilul ca pe parcursul lunii iunie, în funcție de reglementările în vigoare, să aducem rând pe rând meșterii noștri dragi și jucăriile preferate ale copiilor. Între timp, puteți sprijini meșterii vizitând și achiziționând produsele lor autentice din Galeriile de Artă Populară din Pavilionul Muzeal Multicultural. Aici se regăsesc în mod sigur jocuri și jucării pe placul tuturor", a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Muzeul ASTRA_trasee (2)

Cele trei trasee vor fi disponibile gratuit pe tot parcursul lunii iunie, tocmai ca fiecare participant să aibă timp să descopere toate indiciile de pe fiecare traseu. Programul traseelor va fi cuprins zilnic între orele 10 și 18.

Luni, 1 iunie, la Muzeul ASTRA intrarea va fi gratuită pentru toți copii cu vârsta până la 18 ani.

Foto Muzeul ASTRA (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus