Marţi,
07.07.2020
Ploi Scurte
Acum
17°C

Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România care participă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg

07 Martie 2020 14:17

Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România care participă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, este singura instituție de cultură din România care participă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg, eveniment care se desfășoară între 5 -7 martie 2020.

Este vorba despre una dintre cele mai importante platforme culturale, dedicată conservării și restaurării monumentelor. Târgul MONUMENTO Salzburg reunește peste 250 de expozanți care propun practici inovative și sustenabile în domeniul patrimoniului cultural mondial, dar și în domeniile meșteșugurilor tradiționale, turismului cultural, a echipamentelor și tehnologiilor specifice conservării și intervențiilor de restaurare.

Muzeul ASTRA_8

,,Echipa de specialiști a Muzeului ASTRA aduce în atenția Târgului MONUMENTO ateliere demonstrative de restaurare pe suport lemn - restaurarea structurilor lemnoase de tip șarpantă și de confecționare a diverselor tipuri de șiță specifice arhitecturii românești - precum și ateliere de restaurare a textilelor tradiționale. De asemenea, restauratorii Muzeului ASTRA au realizat o mini-expoziție cu diverse suporturi textile, ce necesită tehnici inovative de intervenție. Standul expozițional al Muzeului ASTRA completează prezența la Târgul MONUMENTO prin informații/publicații și proiecții video ce ilustrează oferta culturala a muzeului nostru. Participarea Muzeului ASTRA în acest eveniment confirmă astfel noi oportunități de colaborare și de realizare a unor proiecte de anvergură în restaurare.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg este prima acțiune culturală internatională la care Muzeul ASTRA participă în acest an. Acest lucru vine după ce anul trecut a fost unul de impact, atât pe plan național, dar mai ales pe plan internațional pentru Muzeul ASTRA. Ca dovadă, instituția a câștigat marele premiu European Museum Academy/ Luigi Micheletti, adică un fel de Premiu Oscar din cinematografie transpus în perimetrul muzeelor europene.

Muzeul ASTRA_4

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un sibian nemultumit!

Acum 4 luni

Este pacat ca acest loc mirific,desi este finantat de Consiliul Judetean,este tot mai departe de sibieni!Cum?Simplu,prin practicarea unor preturi neverosimile!Daca domnul manager ar face o minima verificare,ar constata ca la case mai mari preturile biletelor sunt in concordanta cu buzunarele vizitatorilor(iar in alte locuri intrarea este libera!).Asa ca degeaba se screme saptamanal domnul manager general cu idei si actiuni noi(unele chiar nastrusnice),aleile raman tot mai libere, sibienii neputandu-si permite "huzurul"unei plimbari in acest loc minunat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus