Ingrediente:
- 25 raci vii (cam 1 kg şi jumătate)
-3-4 frunze dafin
-o linguriţă boabe de piper
-5-6 căţei de usturoi
-o mânuţă boabe de muştar
-pătrunjel verde
Mod de preparare:
Racii se spală în multe ape și se curăţă cât de mult posibil. Punem între timp la fiert într-o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apa, frunzele de dafin, celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele și lăsăm până începe să clocotească.
După care, se adaugă racii în apa fiartă, se lasă aproximativ opt minute şi apoi se stinge focul.
Se lăsă racii la răcit în apa în care au fiert, după care se pun pe farfurie cu puțin pătrunjel.
Se servesc cu mujdei de usturoi. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 250


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
BOGDAN
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Gen
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Claus