Joi,
20.11.2025
Innorat
Acum
3°C

Raci cu mirodenii

Ingrediente:

- 25 raci vii (cam 1 kg şi jumătate)

-3-4 frunze dafin

-o linguriţă boabe de piper

-5-6 căţei de usturoi

-o mânuţă boabe de muştar

-pătrunjel verde

Mod de preparare:

Racii se spală în multe ape și se curăţă cât de mult posibil. Punem între timp la fiert într-o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apa, frunzele de dafin, celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele și lăsăm până începe să clocotească.

După care, se adaugă racii în apa fiartă, se lasă aproximativ opt minute şi apoi se stinge focul.

Se lăsă racii la răcit în apa în care au fiert, după care se pun pe farfurie cu puțin pătrunjel.

Se servesc cu mujdei de usturoi. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 250

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus