În acest moment primăria Sibiu are pe rol 110 procese cu sibienii și turiștii cărora le-au fost ridicate mașinile parcate ilegal în oraș. Doar opt reclamanți au avut câștig de cauză cu primăria, până în prezent.
În total, pe rolul instanțelor de judecată primăria Sibiu are 110 dosare, cu sibieni sau turiști cărora le-au fost ridicate mașinile parcate ilegal pe raza municipiului. Și numărul lor crește zilnic. ”De când activitatea de ridicări a fost preluată de SC Piețe Sibiu SA și până in prezent doar opt reclamanti au primit din partea instantelor hotarare definitiva favorabila”, a declarat Mirela Gligore, reprezentantul primăriei Sibiu. Ridicarile de masini din Sibiu au trecut din subordinea Serviciului de administrare a domeniului public în ograda societății SC Piețe Sibiu SA în luna martie a anului 2011, ceea ce înseamnă că primăria Sibiu pierde un proces pe această temă la doua luni.
În acest moment, în Sibiu funcționează o autospecială de ridicat masini care a fost pusă în funcțiune în iulie 2009, fiind achiziționată la un preț de aproape 400.000 de lei, preț în care sunt incluse sistemele de prindere și asigurările necesare, valoarea utilajului fiind acoperită de încasările din amenzi încă din anul 2010.Exceptând cazul sibienilor sau turiștilor care au avut mașini ridicate și care au trebuit să plătească amenzi, în general sibienii au o părere pozitivă despre activitatea utilajului. ”Se pote observa cu ohciul liber că în zonele fierbinți, ca să le spun așa, mi ales în zona central, nu mai vezi mașini parcate pe trotuar, urcate jumnătate pe carosabil și jumătate pe spatial pietonal, sau lăsate pe la intersecții. Eu cred că utilajul a avut un efect bun asupra șoferilor din Sibiu. Iar cine spune că nu găsește loc de parcare în centru, îl asigur de faptul că la Cazarma 90 tot timpul există locuri de parcare”, spune Marius, șofer de taxi.
”Utilajul de ridicări auto l-am achiziţionat ca măsură de fluidizare a traficului şi am vrut să-i responsabilizăm în acest fel pe toţi şoferii faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Cred că din momentul în care am anunţat intrarea sa în funcţiune fiecare şofer are mai multă grijă în momentul în care parchează, pentru că amenzile nu sunt deloc nesemnificative şi fiecare zi de depozitare aduce noi costuri” declara primarul Klaus Iohannis, în momentul achiziționării utilajului. În cursul anului trecut, autospeciala destinată ridicării mașinilor parcate neregulamentar a funcționat zilnic, în trei schimburi, reușind să ridice astfel 2.635 de mașini. În paralel cu acțiunile celor de la Piețe Sibiu SA, Poliția locală a mai aplicat anul trecut puțin peste 2.000 de amenzi, în valoare totală de 190.000 de lei, pentru parcări neregulamentare.
A doua masină, pe drum
În data de 18 iunie primăria Sibiu a mai cumparat un al doilea utilaj de ridicat masini. SC Piețe Sibiu SA a atribuit contractul de furnizare firmei SC Terra România Utilaje de construcții SRL, cu sediul în Tunari. Valoarea contractului este de 380.699 de lei, fără TVA, cu 10.000 de lei mai puțin față de suma pusă la dispoziție de SC Piețe Sibiu SA. Spre diferență de actuala autospecială folosită din iulie 2009, noul dispozitiv va putea ridica mașini cu o greutate mai mare, de până la 3,5 tone.Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în Sibiu a început la 1 iulie 2009. De atunci, un număr de 17 autovehicule au rămas în spaţiul de depozitare nerevendicate, o parte din acestea fiind deja trecute în proprietatea municipiului, conform legislaţiei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 323
Ultimele comentarii
Acum 20 ore
Noi noi
Acum 20 ore
Noi noi
Acum 20 ore
Unul
Acum 21 ore
Unul
Acum 21 ore
Omul invizibil