Luni,
16.05.2022
Acum
0°C

Concerte, cursuri si expozitii la Festivalul ICon Arts 2012

Cea de a X-a ediţie a Festivalului ICon Arts, care a început în 23 iulie, continuă seria evenimentelor cu concertul cameral al profesorilor Academiei ICon Arts: Ladislau Csendes, Adrian Mantu, Mircea Ardeleanu, Reinbert Evers şi Sung Jin Kim.

„Suntem în acest an la a X-a ediţie, care reuneşte la Sibiu atât studenţi cât şi profesori, într-un proiect dedicat exclusiv artelor contemporane. Aici reuşim împreuna să închegăm un proiect care se termină cu nişte producţii, care sunt concertele din cadrul festivalului. Anul acesta avem peste 130 de studenţi din România şi Republica Moldova, Bulgaria, Marea Britanie, Liban, Noua Zeelandă, Elveţia, Corea de Sud şi Finlanda”, spun oragnizatorii.

Festivalul, afiliat, în 2012, la programul ”Sibiu Baroc Update”, cuprinde un repertoriu variat, de la sonorităţi baroce în acorduri de chitară - germanul Reibert Evers şi coreeanul Sung Yin Kim şi clasice - concertele de orchestră dirijate de Gheorghe Costin, solist Emil Visenescu, până la cele mai noi producţii ale compozitorilor din România, Marea Britanie şi Finlanda, precum şi recitaluri de jazz cu pianistul Mircea Tiberian, solista Luiza Zan şi basistul american Chris Dahlgren.

În aceeaşi perioadă, Primăria Municipiului Sibiu găzduieşte o expoziţie de fotografie cu lucrări selectate din producţiile anilor precedenţi ale cursanţilor secţiei foto din cadrul Academiei ICon Arts – complex de module-master class ce se derulează în paralel cu Festivalul, cuprinzând şi cursuri de interpretare solo, muzică de cameră, orchestră, compoziţie, jazz şi inginerie de sunet.

Lansat în 2003, ICon Arts a devenit unul din cele mai complexe evenimente europene independente de artă contemporană. Anual, la Sibiu se reunesc în jur de 150 de tineri muzicieni, dansatori, actori şi fotografi din întreaga lume pentru a participa la festival.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus