Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Reparatii capitale la Spitalul Judetean. Cindrea: “Speram ca in 18 luni sa stingem datoriile spitalului si in 4 ani sa reabilitam toate sectiile"

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea şi managerul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Liviu Cotârlă, au convocat şefii de secţii ai celei mai mari unităţi spitaliceşti sibiene, pentru a căuta soluţii la problemele financiare ale spitalului. Preşedintele CJ a propus un plan de reabilitare a spitalului, care va dura patru ani şi care include reparaţii majore în toate secţiile.

“Proiectul nostru începe cu alocarea celor 2,2 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile spitalului despre care am discutat în şedinţa de Consiliu. Spitalul are în acest moment datorii de 16, 7 milioane lei, iar noi ne propunem să reuşim să stingem acestă datorie în 18 luni, adică până în ianuarie 2014. Degeaba este personalul spitalului foarte profesionist, căci pentru a putea trata pacienţii, medicii au nevoie de medicamente, de ustensile şi de aparate”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu.

Potrivit managerului, Liviu Cotârlă, planurile pentru spital nu se opresc aici, Consiliul Judeţean urmând să susţină modernizările din cadrul spitalului, care includ mansardarea tururor secţiilor, în următorii patru ani.

„De asemenea, planurile referitoare la spital înclud reparaţii capitale la nivelul tuturor secţiilor, adică toate vor fi mansardate, ceea ce va creşte capacitatea spitalului cu o treime, se vor face reparaţii interior-exterior, de la secţiile care au cea mai mare nevoie, cum sunt Maternitatea şi Fizioterapie II, până la cele în care condiţiile sunt mai bune”, a spus Liviu Cotârlă.

Primii bani investiţi în aparate de aer condiţionat

O primă transă din banii veniţi de la CJ, respectiv 86.000 lei vor fi investiţi în achiziţionarea a 45 de aparate de aer condiţionat.

“Secţiile cu un număr mai mare de paturi vor avea prioritat în dotarea cu aparatele care se vor achiziţiona. Avem saloane şi cu nouă paturi, unde pacienţii stau la temperaturi de peste 40 grade Celsius. Aşa că vom începe cu această investiţie imediat, adică în zilele următoare”, a mai adăugat Ioan Cindrea.

Un alt pas la capitolul investiţii va fi făcut în toamnă, când potrivit preşedintelui CJ, Secţia Clinică de Boli Infecţioase va fi dotată cu geamuri termopan, în valaore de 70.000 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

mosu

Acum 11 ani

traiesc o satisfactie mare odata cu hotararea C J de a plati datoriile si tot odata reabilitarea spitalului clinic judetean // poate intram intr-o noua era spre bine si liniste ce o merita acest popor// batran fiind am trait si rele si bune in viata dar parca in ultima vreme prea multa neliniste si agitatie la nivelul tari // romani o natie cuminte parca prea cuminte si ascultatoare ,rabdatoare fiti buni incontinuare ,dar discerneti cand alegeti reprezentanti si conducatori ce trebuie sa va reprezinte. //deobicei romani sant oameni faini si buni , iar ptr asta , tara trebuiesc romani adevarati reprezentativi si frumosi ca de dotati sint dotati , orce natie nu ne iubeste pe noi si asculta de ai lor ... azi 31 07 2012 ROMANIA este RAVASITA //BATRANI AU NEVOIE DE LINISTE SI TRATEMENTE BUNE IN SPITALE
Raspunde

alex

Acum 11 ani

foarte bine.Trebuia sa se faca ceva bine. Spitalul arata groaznic. Trebuia sa se renoveze.
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

ma bucur ca se incearca sa se faca ceva de catre noua guvernare. e tot mai evident ca pdl-ul este un partid fascist prin comportament, prin raportarea la astfel de lucruri, prin atentia acordata socialului
Raspunde

A:P

Acum 11 ani

Decat nimic,..bine si asa...Eficienta insa....zero ! Sistemul pavilionar al spitalului este depasit,iar pt pacientii in stare grava,care sunt „dusi„pe targi prin curtea spitalului la CT sau dializa,unde targile nu intra in lift, echivaleaza cu condamnarea la moarte in cazurile grave. Despre amenajarea unui heliport,atat de necesar ,care ar scurta timpii de interventie si transport la si de la locul acidentelor sau la spitalele de traditie si care intr-adevar ar conduce la salvari de vieti omenesti...in alt mandat.. Despre ineficienta totala a unor asemenea cosmetizari electorale..ce sa mai vorbim.. O cauza importanta de morbiditate o constituie infectiile intraspitalicesti,care nu se rezolva cu o zugraveala , cu geamuri termopan si cu aparate de aer conditionat..Aici trebuie rase tencuielile,arse,tratate si apoi eventual refeacut totul. Asta presupune inchiderea completa a sectiilor,ceea ce nu se poate. Intr-o campanie electorala nu de mult trecuta,aceeasi promiteau un spital nou ! costurile ar fi mult reduse fata de ceea ce se vrea acum si,mai ales s-ar rezolva ,in fine , eficienta interdisciplinara a actului medical.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus