Ingrediente:
- 10 bucăți de sfeclă roșie nu prea mari
- 3 bucăţi de hrean proaspăt
- 250 de ml. de oțet de 9 grade
- 2 linguri de sare marină
- 250 de grame de miere de albine (se poate și zahăr și se poate elimină orice îndulcitor)
Preparare:
Sfecla cu tot cu coajă se spăla foarte bine de pământ. Apoi se fierbe sfeclă în coajă sau se coace în cuptor, după preferinţă.
Se coace (sau fierbe) sfecla până când furculița intră cu ușurință în ea, apoi se lăsă să se răcească complet. Sfeclă rece se decojşte ca și cartofii copți, de exemplu. Sfeclă decojită se feliază sau se rade, după preferința.
Se curaţă și se răzuiește hreanul; se adaugă la sfecla feliată. Oțetul se amestecă cu mierea de albine și cu sarea, apoi se omogenizează cu sfecla și hreanul.
Se poate consuma imediat sau se poate pune în borcane la conservat. Hreanul acționează ca un conservant natural, salata se va păstra foarte, iar bine vreme îndelungată. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 300


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
BOGDAN
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Gen
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Claus