Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Artmania, editia a saptea: sa fie rock in Piata Mare / FOTO

Cea de-a șaptea ediție a unuia dintre cele mai importante festivaluri rock din ţară, Artmania, îşi are startul luni, 6 august. Din 2006, Sibiul este gazda Artmania, eveniment devenit o reală tradiţie în centrul istoric al Sibiului.

În ultimele trei zile de festival (10,11 și 12 august) trupele My Dying Bride, Die Toten Hosen, Reborn, Voices of Silence, Kitsune Art, Trail Of Tears, Deathstars, Epica, ViolentorY, Abigail, Arc Gotic, Alternosfera,  Poets Of The Fall, Delain, Edguy, Tagma, EvergreeD, Sky Swallows Challenger şi  Blind Spirits vor aduce la Sibiu o doză consistentă de rock de calitate. Concertele sunt programate pe scenele din Piaţa Mare şi Piaţa Mică. Celelalte evenimente din cadrul Festivalului vor avea loc şi în alte spaţii dedicate evenimentului, precum Muzeul Naţional Brukenthal sau Complexul Naţional Muzeal Astra.

My Dying Bride şi Die Toten Hosen, cele mai aşteptate trupe

Sibienii şi fanii din toată ţara aşteptă în special concertele celor de la My Dying Bride şi Die Toten Hosen. Cunoscuta formaţie britanică My Dying Bride este cap de afiş la festivalul de la Sibiu şi va urca pe scenă sâmbătă, 11 august. Trupa este prezentă pentru a trei oară în faţa publicului sibian, iar la finalul acestei ediţii va fi prima trupă care a participat de trei ori la Artmania Festival. My Dying Bride a lansat până în prezent 11 albume de studio în cei 20 de ani de existenţă.
”Așteptăm această a treia reîntâlnire, având în vedere că am fost primiți foarte bine de fanii din România. Suntem nerăbdători să ne întoarcem la Sibiu, la Artmania, pentru a treia oară. Suntem onorați ca, de această dată, să fim headlineri. De aceea vom pregăti un spectacol special”, a anunţat pe pagina oficială de Facebook, Aaron Stainthorpe, solistul trupei My Dying Bride, alături de Hamish Glencross, chitarist.
De asemenea, sibienii aşteaptă cu nerăbdare şi venirea trupei Die Toten Hosen. Artiştii germani, care vin în premieră în ţara noastră, vor fi headlineri vineri, 10 august. Formaţia a început să cânte în 1982, la Düsseldorf şi abordează un stil care se constituie într-un melanj de punk rock, punk metal, hardcore punk, heavy metal şi hard rock.

Paradă Harley-Davidson, expoziţii şi lansări de carte la Artmania 2012

Luni, 6 august, festivalul debutează cu expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, workshop-uri şi alte evenimente dedicate artelor frumoase. „Platforma culturală Artmania susţine artele frumoase, punând accent pe muzica formată în jurul curentelor contemporane directe şi derivate din cultura rock. Alături de aliaţii săi de încredere şi de gazdele evenimentului, Artmania a devenit un brand consacrat la nivel internaţional datorită specificităţii programului concertelor şi localizării acestuia într-una dintre cele mai frumoase cetăţi medievale din Europa de Est: Sibiul”, spun organizatorii.
Cea de-a şaptea ediţie a festivalului se încheie în weekendul 10-12 august cu o paradă de motociclete  Harley-Davidson.
„Dealer-ul din Bucureşti al prestigioasei mărci Harley-Davidson organizează în premieră concursul Harley-Davidson Custom Bike Show şi o paradă a motocicletelor Harley-Davidson, la care sunt invitaţi să se alăture toţi motocicliştii”, mai spun organizatorii.


Programul concertelor Artmania 2012

Vineri (10 august):
Piata Mică - începând cu ora 15.00 Reborn; Voices of Silence; Kitsune Art;
Piaţa Mare începând cu ora 19.00 - Trail Of Tears; Deathstars; Epica; Die Toten Hosen.


Sâmbătă (11 august):
Piaţa Mică - începând cu ora 14.00 -ViolentorY; Abigail; Arc Gotic; Alternosfera
Piaţa Mare - începând cu ora 19.00 -Poets Of The Fall; Delain; Edguy; My Dying Bride.


Duminică (12 august):
Piaţa Mică - începând cu ora 19.00 - Tagma; EvergreeD; Sky Swallows Challenger; Blind Spirits.

Galerie FOTO Artmania 2009/2010/2011
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus