Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Tridentul, scos la vanzare pe bucati

Complexul comercial din cartierul Vasile Aaron – 1,59 milioane de euro. Spațiu comercial pe Bălcescu – 115.000 de euro. Hypermarketul din Deva – 1,8 milioane de euro. Marile proprietăți ale falimentarei Trident Trans Tex au început să fie scoase la vânzare din această lună.

După ce în luna mai au vândut terenurile din preajma Cimitirului municipal, lichidatorii judiciari ai Trident Trans Tex, cei de la BDO Business Restructuring SPRL, au pregătit pentru această lună trei licitații, prin care caută să valorifice ceea ce a mai rămas din lanțul comercial Trident. Prima licitație este programată pe 14 august, când va fi pus în vânzare un spațiu situat pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, valoarea acestuia fiind estimată la 115.000 de euro, fără TVA.
Mult mai mare este valoarea complexului comercial din cartierul Vasile Aaron. Situat pe strada Șteflești, acest magazin a fost ultimul care mai funcționa. În octombrie 2011, cei de la BDO au luat decizia de a închide și acest magazin, în ciuda opoziției lui Constantin Mateescu, proprietarul Trident-ului. Valoarea de la care vor începe negocierile pentru acest spațiu este de 1,592 milioane de euro, sumă la care se va adăuga TVA-ul.
La finele acestei luni, cei de la BDO vor încerca să vândă și hypermarketul din Deva, județul Hunedoara. Negocierile pentru acest spațiu vor începe de la suma de 1,808 milioane de euro, fără TVA.

31 de milioane de lei, recuperate

De anul trecut, după ce magazinul din cartierul Vasile Aaron a fost închis, Trident Trans Tex a luat calea evidentă a falimentului. De la peste 900 de angajați (în 2008), societatea a rămas cu zero lucrători. Datoriile de 183 de milioane de lei au mai scăzut, după vânzarea de active, astfel că la finele anului trecut, valoarea calculată a debitelor era de 152 de milioane de lei. Multe din bunurile Trident Trans Tex-ului sunt încărcate de ipoteci – exemplu este complexul comercial de pe strada Alba Iulia, din Sibiu, sau depozitul de legume-fructe din Zona Industrială Vest.
Cei mai importanți creditori ai Trident Trans Tex sunt băncile: Corporate Recovery Management, cesionarul celor de la Romexterra (38% din masa credală), Banc Post (11,65%), BRD (9,51%), Piraeus Bank (9,13%) și Intesa Sao Paolo Bank (4,56%)

Faliment pe linie

Majoritatea firmelor înființate de Constantin Mateescu au intrat în insolvență. Singurele care mai apar ca funcționând fără nicio interdicție sunt două la număr: una de construcţii, Dove Construct, care activează în Sighişoara, şi M & M Bros Impex SRL, cu sediul în Şelimbăr, societate al cărei obiect de activitate este fabricarea produselor de brutărie. Cifrele de afaceri ale celor două societăţi sunt, însă, foarte mici, rezultatele financiare fiind negative.

A rezistat şapte ani

Reţeaua de supermarketuri Trident a fost dezvoltată începând cu anul 2004, pornind de la importul de haine, afacere la care au fost alăturate ulterior domenii precum exploatările forestiere sau transportul de mărfuri. În 2008, reţeaua avea şapte magazine în Mediaş, Sibiu, Deva şi Sfântu Gheorghe. În 2009, odată cu intrarea în insolvenţă, reţeaua s-a destrămat rapid. Primul a fost centrul comercial din Sibiu, de pe strada Alba Iulia, centru deschis tocmai în anul 2009.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

la asa manager...asa rezultate
Raspunde

LEGAL

Acum 11 ani

Licitatia BDO Business Restructuring pentru vanzarea spatiului comercial situat în Sibiu, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 26, Judeţul Sibiu, din data de 14.08.2012, a fost organizata cu incalcarea dispozitiilor legale. Pe rolul Tribunalului Sibiu se afla dosarul nr. 6418/85/2012, avand ca abiect ordonanta presedintitala pentru suspendarea licitatiei, precum si anularea licitatiei ca nelegala. Licitatia este lovita de nulitate absoluta nefiind organizata conform dispozitiilor legale Conform art. 118 alin.4 din Legea nr. 85/2006 “Ulterior aprobarii de catre adunarea generala a creditorilor, vanzarea va putea fi facuta, sub sanctiunea nulitatii, numai dupa 30 de zile de la data ultimei publicari facute de lichidator in ziar a anuntului privind conditiile de supraofertare” in timp ce prezenta licitatie a fost stabilita la numai 18 zile de la adunarea creditorilor si la 8 zile de la publicarea anuntului in ziar. Adunarea creditorilor din data de 27.07.2012 prin care s-a stabilit vanzarea imobilelor a fost contestata ca nelegala, intrucat administratorul judiciar nu a comunicat/publicat regulamentele de vanzare, iar toti creditorii au votat prin corespondenta fara a avea cunostinta de continutul regulamentelor. Administratorul judiciar incalca flagrant dispozitiile legale referitoare la perioada de observatie a debitoarei - societatea Trident Trans Tex se afla in stare de observatie, impotriva sa nefiind deschisa procedura falimentului, situatie in care administratorul judiciar nu poate proceda la vanzarea bunurilor .
Raspunde

nurwNYNnNMXsDvyYqzX

Acum 11 ani

Anon, it's all very well the UK saying 'if we take 1 away then you take 1 away' but the US has 9,400 wrdheaas, Russia has 13,000 and the UK has 185.Do you think Obama or Putin really give a stuff that we're making one less submarine?Tris, I think you're right, it's simply to preserve our place at the UN's top table that we have these weapons. It's pretty ridiculous.And David, I have to agree with anonymous as I don't see it as a Scotland vs England issue. We've had a Scottish Defence Minister and Scottish PM in power at the same time for, what, a couple of years?I daresay a slightly higher percentage of Scots are against Trident than are in England but it's "being forced on us by MPs in England"? I don't buy it I'm afraid.Totally agree with the rest of your post on costs etc.
Raspunde

Thea

Acum 9 ani

Nu trebuia sa inchideti tridentul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus