Ingrediente:
- 15 ardei grași
-1 cană bulion
-3 linguri de făină
- 4 linguri ulei
- sare, piper, boia
Umplutură:
-650 gr carne de porc tocată
- 300 gr orez cu bob rotund
-1 ceapă mare
- 2-3 linguri ulei
-1 linguriță piper
-2 lingurițe sare
- 2 lingurițe vegeta de casă măcinată
- 1 linguriță boia
- 6 fire pătrunjel
-2 fire mărar (sau cimbru)
-200 ml bulion
-1 ou
Bucăți: 15
Preparare:
Pentru umplutura: se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul încins. Se ia de pe foc și se adaugă în ea boia, amestecând bine. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, inclusiv ceapa călită, bulionul și oul. Se tăie partea de sus a ardeilor și se curăţă de cotoare. Se trec sub jet de apă să se curețe de sâmburi.
Se umple fiecare ardei cu umplutura pregătită, dar se lasă loc în partea de sus, cam de un deget, ca să nu iasă umplutura afară când se umflă orezul. Se aşează ardeii într-o oală încăpătoare, cât mai înghesuiți să nu se răstoarne.
Se pun căpăcelele deasupra. Se acoperă cu apă puțin peste jumătate. Se adaugă 2 lingurițe de sare în apă și se lasă să fiarbă.
Când începe să fiarbă apa, se dă focul pe mediu spre mic şi se mai lasă la fiert cam 40-45 minute. Se pun cele patru linguri de ulei într-o tigaie şi se adaugă făina. Se amestecă până se formează o pastă și se stinge cu bulionul în care se dizolvă 2 lingurițe boia și 1/2 linguriță piper. Se mai adaugă şi puţină apa fierbinte de pe ardei până se obţine o compoziție care curge ușor.
Se toarnă sosul peste ardei și se lasă să dea în clocot aproximativ zece minute. Se servesc cu sos și cu smântână. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 593


Ultimele comentarii
Acum 5 ore
BOGDAN
Acum 6 ore
Unul
Acum 6 ore
Gen
Acum 6 ore
Emil
Acum 6 ore
Claus