Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Caravana GlocalTour a poposit la Sibiu, vino sa o vizitezi!

Caravana GlocalTour a ajuns şi la Sibiu, iar elevii de toate vârstele vin zilnic la Caravana mobilă pentru a învăţa lucruri noi, pe diferite teme precum sunt “Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”, “Fair-trade”, “Drepturile Omului”, Sănătate și Educație.

Caravana a pornit la drum în luna mai şi a poposit în Cluj-Napoca (7 mai-7 iunie), Tîrgu Mureș (8 iunie-14 iulie), iar acum râmâne la Sibiu până în 14 august, după care îşi va continua călătoria în Constanța (15 august-14 septembrie), București (15 septembrie-24 octombrie) și Oradea (25 octombrie – 30 noiembrie).

„Noi luăm caravana şi o ducem în mai multe oraşe, iar Sibiul a fost desemnat unul dintre cele şase oraşe din ţară, datorită dezvoltării culturale de care se bucură, dar şi datorită receptivităţii sibienilor la astfel de mesaje. Ne vin copiii în vizită, le facem turul caravanei şi încercăm să îi învăţăm cât mai multe. De exemplu, săptămâna aceasta lucrăm prin intermediul Şcolii nr. 8, cu copiii din tabăra de vacanţă”, a spus Andrei Balint, unul dintre cei doi coordonatori care poartă caravana şi masajele umanitare prin oraşele ţării.

Caravana GlocalTour este formată dintr-o expoziție multimedia dispusă în patru săli și un spațiu central deschis. Caravana poate fi vizitată de elevi, dar şi de adulţi, care în cadrul turului ghidat virtual pot afla multe licruri noi.

Glocal Tour este un proiect internaţional care va fi implementat pe o durată de 3 ani, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Actori Non-Statali şi Autorităţi Locale în Dezvoltare şi este realizat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR), SWM Tineri pentru Planetă – Polonia, Verein Niedersächsischer Bilungsinitiativen e.V. (VNB) – Germania şi Volontariato Internazionale per lo Sviluppo (VIS) – Italia. Caravana îşi aşteaptă vizitatorii în parcarea Promenada Mall.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus