Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Silvia Macrea: Peste o suta de mii de spectatori, au venit timp de trei zile, in Piata Mare

Peste o sută de mii de spectatori au fost prezenţi timp de trei seri, de vineri până duminică, în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu, unde s-a desfăşurat cea de a 37-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor", cel mai vechi şi valoros festival de profil din judeţ, conform coregrafei Silvia Macrea, directoarea festivalului.

"Considerăm că această ediţie a festivalului a fost una reuşită, ţinând cont de faptul că peste 100.000 de spectatori au venit timp de trei zile, în Piaţa Mare, la spectacolele susţinute Junii Sibiului şi invitaţii lor. Această ediţie a adus câteva premiere pentru Sibiu: primul bal baroc la Casa Armatei, unde au fost câteva sute de participanţi, prima apariţie pe scenă a Lucreţiei Ciobanu, după 2007, prima apariţie a familiei Clejanilor, care au adus melodii vechi, din timpul lui Anton Pann, într-un spectacol la noi în oraş şi alte premiere", a precizat luni, într-un comunicat de presă, directoarea festivalului.

Aceasta spune că parada portului popular, care o jumătate a fost baroc, o jumătate, tradiţională, a fost doar primul moment inedit care a dus la succesul "Cântecele Munţilor".

Practic, ediţia din acest an, a fost dedicată aproape în exclusivitate doamnei cântecului popular românesc, interpretei Lucreţia Ciobanu, "cea care a dat Sibiului şi României cele mai frumoase cântece păstoreşti, cea care este o adevărată legendă vie". Dacă festivalul a debutat vineri cu un public format din peste 30.000 de spectatori, veniţi îndeosebi să o audă cântând pe Lucreţia Ciobanu, duminică seară, la final, tot atâţia oameni au avut ocazia să audă o Jiană a Lucreţiei Ciobanu, interpretată de mai mulţi cântăreţi sibieni, împreună cu membrii ansamblului profesionist Junii Sibiului.

Festivalul "Cântecele Munţilor" s-a încheiat duminică, la miezul nopţii, după ce 30.000 de oameni s-au rugat şi au cântat împreună cu preotul Cristian Pomohaci.

"Pentru noi şi anul trecut şi anul acesta a fost o binecuvântare să îl avem alături de noi pe preotul Cristian Pomohaci, practic doar la acest festival se poate vedea, în Sibiu, Piaţa Mare plină de oameni care se roagă", a completat Silvia Macrea.

Festivalul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Foto: protv.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

mimi

Acum 11 ani

minunat festival/f frumos....adevarata organizare si minunati artisti...astfel de evenimente mai dorim
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Copy-Paste alineat 2 text: [...]Aceasta spune că parada portului popular, care o jumătate a fost baroc, o jumătate, tradiţională, a fost doar primul moment inedit care a dus la succesul \"Cântecele Munţilor\"[...] ___PORT POPULAR BAROC?_deci jumatate din parada portului popular? Fraza este ambigua de tot, o alta formulare ar pastra poate PROPRIETATEA TERMENILOR si CAMPURILOR SEMANTICE...se invata la STILISTICA la Filologie , nu stiu daca si la Facultatea-de-Barfe-dupa-Colt....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus