Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Lucrari semnate de Ioan Andreescu si Nicolae Tonitza in colectia "Maestri ai picturii romanesti" de la Brukenthal

Dacă sibienii s-au obişnuit ca în expoziţiile Muzeului Brukenthal să regăsească exponate valoroase, provenind din colecţii particulare, miercuri, 8 august, vor avea ocazia să participe la vernisajul expoziţie „Maeştri ai picturii româneşti”, alcătuită doar din lucrările colecţionarului Lucian Pop.

Lucian Pop deţine o colecţie de aproximativ 200 de lucrări, dintre care 40, cele mai valoroase, vor putea fi admirate în colecţia de la Brukenthal.

„Este prima dată când expun o parte dintre tablourile pe care le deţin în faţa publicului şi mă bucur nu atât pentru mine, cât pentru lucrări, că le pot admira cei care iubesc arta”, a spus Lucian Pop.

Printre lucrări, pe simeza expoziţiei se vor afla „Ulcica cu flori de câmp”, a lui Ioan Andreescu, „Pierrot” de Ştefan Luchian, „Pescarul şi muza” şi „Pe verandă” ale lui Nicolae Tonitza, „Fraţii” de Sava Henţia, „Cusătoreasa” lui Nicolae Vermont şi multe altele.

„Prin această expoziţie nivelul de colaborare cu colecţionarii particulari capătă o altă dimeniune. Este pentru prima dată când alcătuim o întregă expoziţie doar din piese dint-o singură colecţie privată. Dar acest lucru este posibil pentru că domnul Lucian Pop deţine nişte lucrări deosebit de frumoase şi valoroase, realizate de artişti din perioade diferite”, a declarat Iulia Mesea, curatorul expoziţiei.

Vernisajul va avea loc miercuri, 8 august, de la ora 14:00, la Casa Albastră a Muzeul Naţional Brukenthal.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus