Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Sculptorul Aurel Contras lanseaza un volum autobiografic

După ce în 2011 a prezentat în Muzeul Brukenthal expoziţia de sculptură „Semn şi formă”, artistul Aurel Contraş revine la Muzeu, pentru a-şi lansa albumul retrospectiv.

„Aurel Contraş s-a născut în nordul Ardealului, la Meseşenii Sălajului unde a crescut şi a învăţat despre frumos în spaţiul purificat de prezenţa bisericilor de lemn vechi de 400-500 de ani. Personalitatea artistului s-a construit astfel pe un prim strat de factură etic-rurală. Creaţia sa se revendică, în mare măsură, din acest mediu, cu ritmul existenţei profund ancorat în legile pământului şi vegheat de legile cosmice. Elegantul volum editat de Centrul cultural Palatele Brâncoveneşti, ilustrează prin imagine şi text -144 pagini, ampla activitate şi creaţie a artistului”, au spus reprezentanţii muzeului.

Cartea cuprinde eseuri critice semnate de Pavel Şuşară, Corneliu Antim, Aurelia Mocanu, Marin Gherasim, Gheorghe Vida, Iulia Mesea.

Textele scrise de Aurel Contraş sunt confesiuni şi fragmente autobiografice. Ilustraţia, în mare parte color, reprezintă operele sculptorului, fotografii personale -din copilărie până în prezent, imagini din expoziţii, şi de la vernisaje.

Lansarea va avea loc vineri, 10 august, de la ora 15:00, la Palatul Brukenthal.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus