Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Unde dai si unde crapa? Radu Mazare a convins sibience sa mearga cu el la vot!

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că deocamdată nu a fost audiat în cazul plângerii PDL privind încălcarea legea referendumului, după ce în 29 iulie a dus la vot 25 de manechine, precizând că o parte dintre tinere au fost audiate şi că se aşteaptă ca şi el să fie chemat de anchetatori.

"Eu n-am fost chemat, dar eu de şapte ani vă spun că procurorii, în calitate de slugi ale lui Băsescu, fac orice la comandă şi mă aştept să mă cheme şi pe mine. Dacă în România am ajuns să anchetezi manechinele că de ce au votat, că în esenţă întrebarea asta este « de ce aţi votat, v-a oferit ceva, v-a obligat, de ce aţi votat?». Asta le întreabă pe fete. Haideţi să ne lămurim. Ele sunt într-un contract de publicitate cu Fashion TV, sunt două luni cazate la Mamaia, numai festivalul Fashion durează trei săptămâni şi le vedeţi şi voi pe carele alegorice de o lună. În rest, totul face parte din absurdistanul lui Băsescu", a declarat, joi, Radu Mazăre.

El a explicat că o parte din fetele pe care le-a însoţit la vot în 29 iulie au fost audiate de oamenii legii şi că anchetatorii intenţionează să facă o comisie rogatorie pentru a putea audia manechinele în oraşele lor de domiciliu.

"O parte din ele au fost audiate, iar avocaţii mei au cerut ca fetele să fie audiate în prezenţa lor, că aşa prevede legea. Până acum au audiat câteva dintre ele, avocaţii pleacă în vacanţă şi le vor audia când se întorc avocaţii. Şi am înţeles că vor să facă, atenţie, comisie rogatorie, ca să meargă le ancheteze acasă, că fetele termină contractul aici, cele două luni, astfel că le vor ancheta care de pe unde sunt - Sibiu, Baia Mare, Cluj. O să meargă acolo o comisie să le ancheteze pe ele, eventual pe părinţi, bunici, că de ce le-au dat voie să voteze", a mai afirmat Radu Mazăre.

Primarul a susţinut că tinerele au venit pe litoral pentru a participa la prezentări de modă şi s-au trezit anchetate pentru că s-au prezentat la vot.

"Vă daţi seama că fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul, au venit să apară în nişte prezentări de modă şi sunt târâite şi anchetate de către poliţişti că de ce au votat", a mai spus Mazăre.

Întrebat cum le-a convins pe fete să meargă împreună cu el la secţia de votare, Mazăre a explicat că este datoria lui ca politician să îndemne lumea să vină la vot: "Asta cu convinsul...stau şi mă uit la voi, la televiziuni şi toţi aţi făcut apel către populaţie să vină la vot, încercând să-i convingeţi să vină la vot. Asta face parte din treaba mea, e o datorie, un drept, nu înţeleg, chiar nu înţeleg, e o nebunie ce se întâmplă, e de Kafka, de spital de nebuni. Cum le-am convins ? Treaba mea, am metodele mele", le-a mai spus Mazăre jurnaliştilor, zâmbind.

Procurorii constănţeni fac cercetări în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secţie de votare din Mamaia.

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, în perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

17 comentarii

mosu

Acum 10 ani

excentric dar are cu ce sa convinga si daca are fetele vor // eheiiii e bine sa fi tanar in ziua de azi
Raspunde

Kwisatz

Acum 10 ani

Mazare a indemnat cateva fete sa mearga la vot (nu mi se pare nimic ilegal in asta, e dreptul nostru castigat in \'89), dar pdlul a indemnat o tara intreaga sa NU mearga la vot, adica sa NU ne exercitam un drept fundamental. Cine e mai vinovat?
Raspunde

Fasola

Acum 10 ani

Cum e sa te convinga cineva sa votezi,zicand ca nu vei primi bani pentru prezentarea de moda daca nu vei merge la vot?E santaj.
Raspunde

liu

Acum 10 ani

e foarte curios cum ii ancheteaza pe fraieri ca au indemnat la vot si ii lasa liberi pe alti fraieri care au boicotat mersul la vot
Raspunde

im

Acum 10 ani

Oricum o iei tot infractiune e: fie le-a obligat sa mearga, fie le-a platit sa mearga.... doar ca e mai greu de dovedit. Asa ca, papagalul asta o sa ramana \'hot neprins\', dar tot hot
Raspunde

PB

Acum 10 ani

Tinuta exemplara pt intregul nostru electorat!
Raspunde

Kwisatz

Acum 10 ani

Mazare a indemnat cateva fete sa mearga la vot (nu mi se pare nimic ilegal in asta, e dreptul nostru castigat in \'89), dar pdlul a indemnat o tara intreaga sa NU mearga la vot, adica sa NU ne exercitam un drept fundamental. Cine e mai vinovat?
Raspunde

@Kwisatz

Acum 10 ani

Doamna ma-ta este cea mai vinovata.
Raspunde

@liu

Acum 10 ani

buey dildo, avem dreptul sa votam, nicidecum obligatia de a vota. ai dreptul sa muncesti, nicidecum obligatia de a munci. altfel, ai dreptul sa mori, deci mori.
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Procuratura Constant l-a pus sub cercetare pe mazare. Ponta se plange ambasadelor din Romania ca prin aceasta se fac presiuni contra dreptului la vot....Dar DACA ESTE ADEVARAT ce scrie un comentator la articol, ca modelele ar fi fost minore, deci fara drept de vot si OBLIGATE de Mazare sa voteze in costume de baie (nu le plateste prezentarea de moda), atunci e grav, dau Copy-Paste comentariul de acolo:[...]asta este dus rau (Vineri, 10 august 2012, 9:01) sucaa [utilizator] bai plagiatorule, fetele aveau SUB varsta regulamentara de vot. beizadeaua voastra de la malul marii a decis ca nu este important acest aspect si le-a luat pe sus sa voteze. in plus, NIMENI nu are voie sa ma duca la vot. ma duc eu daca vreau, nu insotit im plus, trebuie anchetati si cei de la sectia de votare care au permis votul unor persoane fara drept de vot. nu este intimidare, este doar respectarea legii. dar stiu ca pt tine acest aspect este neimportant, nu-mi fac iluzii... [...]
Raspunde

Kwisatz

Acum 10 ani

Mazare a indemnat cateva fete sa mearga la vot (nu mi se pare nimic ilegal in asta, e dreptul nostru castigat in \'89), dar pdlul a indemnat o tara intreaga sa NU mearga la vot, adica sa NU ne exercitam un drept fundamental. Cine e mai vinovat?
Raspunde

MR. Proper

Acum 10 ani

Avem dreptul de a vota,dar nu e obligatie.Si mai ales nu trebuie sa ne duca nimeni de mana la vot.Daca doriti asta puteti emigra in Rusia sau China.Decit sa aleg doi DOBITOCI,prefer sa raman cu dobitocul care mai are putin pina se pensioneaza.
Raspunde

ptr 12 mr proper

Acum 10 ani

Ramai cu dobitocul ce se va pensiona curand la tine acasa dar nu in romania poti merge de ex la mama dracului
Raspunde

@13

Acum 10 ani

Sigur,merg la mata care e mama dracului . :))))) Asa cum esti si tu,dus dracului.
Raspunde

Vasi

Acum 10 ani

Multe portocale stricate pe aici,dar pe BORATU de basascu cand il vor ancheta pentru aceeasi treaba?.....tindeti sa spuneti ca niciodata,surpriza insa,il ancheteaza deja.....
Raspunde

ela

Acum 10 ani

cine mai e si Mazare unu cu bani nemunciti,un caraghios si un nesimtit ( cazul de la gradinita ) Imi doresc sa il vad la puscarie
Raspunde

HRRebBjD

Acum 10 ani

Tout d'abord, merci pour ces compte-rendus de vyoage qui nous font partager votre aventure.Nous nous e9tions rencontre9s au Grau d'Agde et tu m'avais demande9 des infos sur l'itine9raire e0 suivre ainsi que les points d'interet jusqu'e0 la frontie9re italienne et au dele0 .(je t'avais d'ailleurs fortement de9conseille9 Nice compte tenu du gabarit de ton camion!) Mais ce n'est pas cela qui me fait te contacter.Le motif de mon message est le suivant : ET CECI ME SEMBLE IMPORTANTSur les diffe9rentes photos repre9sentant le camion, je constate des traces noires au dessus de la grille supe9rieure d'ae9ration du frigo. ceci n'est pas normal, je pense qu'il y a un manque de prise d'air e0 la base du frigo .Es-tu bien sur d'avoir pere7e9 un orifice (mini 10 sur 15 dans le plancher en dessous du frigo) afin d'assurer une bonne circulation de l'air vicie9 !Si ce n'est pas le cas, je te conseille de le faire sans attendre car tu risques1) d'endommager voir de rendre inutilisable ce frigo,2) de mettre votre se9curite9 en peril car possibilite9es d'e9manations de monoxyde de carbonne dans l'abitacle.( Si les symptomes persistent, il ne faudra pas he9siter e0 faire installer un extracteur me9canique afin d'assurer cette bonne ventilation.)Par ailleurs,tu dis dans un autre article avoir eu quelques proble9mes de rechargement de batteries. Il suffit de faire monter un coupleur/se9parateur (ce qui n'empe9che pas d'utiliser conjouintement les panneaux solaires).Ce coupleur/se9parateur rechargera similtane9ment les batteries du camion et de la cellule de9s que le moteur sera en marche et tu n'auras plus de proble9me d'e9le9ctricite9 quelque soit le temps.En espe9rant t'avoir e9te9 utile,Je te souhaite, e0 toi ansi qu'e0 ta petite (grande) famille, bonne route et bonne continuation pour ce merveilleux pe9ripleGerard
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus