Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Erata CC este legala. Soarta referendumului, aproape de a fi defintivata

 

Judecătorii Curţii Constituţionale ar fi convenit în şedinţa de marţi că judecătorul Ştefan Minea era îndreptăţit să transmită rectificarea la Monitorul Oficial în privinţa motivării Curţii pe referendumul din 29 iulie, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Conform surselor citate, opinia majorităţii judecătorilor prezenţi la şedinţa de plen a CC a fost că judecătorul Ştefan Minea ar fi fost îndreptăţit să transmită la Monitorul Oficial rectificarea în ceea ce priveşte motivarea Curţii pe contestaţiile privind referendumul din 29 iulie.
Argumentele invocate în şedinţa de plen de către majoritatea judecătorilor au fost că acesta era atât judecător raportor, cât şi judecător de serviciu, au mai precizat sursele citate.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi dimineaţă, înaintea şedinţei plenului Curţii, că rectificarea transmisă la Monitorul Oficial în cazul motivării privind referendumul din 29 iulie a fost emisă "în condiţii strict legale". Zegrean a fost întrebat de jurnalişti în ce condiţii a fost emisă erata transmisă la Monitorul Oficial şi semnată de judecătorul de serviciu, în aceeaşi zi în care el a fost cel care a semnat altă adresă către Guvern.
În 6 august, Curtea a transmis o erată, cerând Monitorului Oficial să îndrepte eroarea materială apărută în decizia pe care o luase în 2 august, respectiv completarea textului cu un paragraf care la redactare ar fi fost omis.
Preşedintele CC, Augustin Zegrean, a precizat că a solicitat Executivului listele electorale permanente, conforme dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Concret, CC a invocat textele legale, potrivit cărora listele electorale permanente cuprind cetăţenii români cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv. Acest lucru înseamnă că sunt cuprinşi în listele electorale permanente toţi cetăţenii români cu drept de vot, indiferent unde îşi au domiciliul în ţară sau în străinătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Georg

Acum 11 ani

Of..of..OFF-Topic..si nu prea..Afland aceasta stire, AMANDOI IMPLICATII au schimbat-o ca la Ploiesti in gara... Tineti minte Caragiale?: [...] Pupat Piata Endependenti, retragere cu torte[...]. Sunt semne ca Dr. Jur. Victor Ponta prim-Ministru, accepta coabitarea/simbioza cu Traian Basescu..deci Taraian Basescu revine PRESEDINTE, iar Victor Ponta ramane Prim-Ministru (si Ministru de Justitie?)... Si Traian Basescu accepta coabitarea /simbioza. Deci II AVETI PE AMANDOI PE CAP, ati vrut numai UNUL,acum aveti LA ALEGERE DOI, la ACELASI PRET.. se impaca si capra cu varza, si lupul cu vanatorul.. RAMAN OILE MANCATE... S-ar putea sa se mai gaseasca un POSTULET si pentru IMACULATUL CRIN Antonescu, altfel ramane somer... Si daca ASTIA se PUPA in PIATA ENDEPENDENTI..de ce va urati voi SIBIENII intre voi?.. Nu vedeti ca-s DRAGI TOVARASI si PRETINI, vorba Impuscatului? DECI...TOT ACELASI NEAM? Era numai o neintelegere IN FAMILIE.. de ce va bagati IN CEARTA dintre CUMETRI? Si asta TARE..SA AUDA VECINII....SA-I TREZITI din SOMN DEGEABA....curat-murdar...
Raspunde

valjan

Acum 11 ani

la noi eratele sant legale cand este vorba si in interesul unui om
Raspunde

Magda

Acum 11 ani

USL ati pierdut! NU aveti curajul sa recunoasteti! Trageti de Referendum ca de guma de mestecat! Ajunge! Sinteti in minoritate si aveti o cauza meschina! Plingeti-va lui iliescu, voiculescu, nastase.... locul plingerii il banuiti probabil? Europa nu va vrea!
Raspunde

@ Magda

Acum 11 ani

nici pe tine nu te-a vrut mata dar pentru asta nu a avut ce face si te-a fatat
Raspunde

STEFAN Lucian @ Magda

Acum 11 ani

Buna Magada - sunt eu un roman - Europa nu inseamna Merkel cum nici Romania nu insemni tu ! Cu asta ma incheiat !
Raspunde

anonimus

Acum 11 ani

Tu Magda spunele la votanti Sibieni unde tiai facut concediu cred ca nu la Ocna e prea aproape si nu are confortu din Antalia la salaru tau din bani publici iti permiti si spunele Sibienilor unde s-a dus diferenta de 15 KM de centura a Sibiului cred ca nu in patinuaru de la Brasov s- au stadion arena din Cluj in perioada de trista amintire cind conducea guvernu BOC cel nazdravan care a nenorocit o tara intreaga
Raspunde

REF

Acum 11 ani

LUNI 20.08.2012. ORA 18 PLIMBARE IN PIATA MARE: DEMNITATE, DACA CREZI CA CONTEZI VINO SI TU
Raspunde

RESsHqqVYULY

Acum 11 ani

Bunicuta si RegeleAm alungat de doua ori de-aiciFamilia Regala RomaneascaIn patru-sapte eu eram un piciSi vetile le conduceam sa pasca!Aveam atunci o minte ascutitaTrageam si cu urechea pe alocuriAm auzit in rusa doar soptitaBlocata cu rafale, multe focuri.Atunci s-a infiltrat in mintea meaO ura ancestrala pentru RegeCand a venit in tara-acum abiaL-am fugarit ca rusa nu-ntelege!Dar l-am mai alungat inca o dataCalculatorul …e in cod binarCrezand ca nu mai vine niciodataSi ce-or sa-mi faca, sunt octogenar!Asa ne-a mansardat atunci partidulS-avem o teasta plina de minciunaIn teasta noastra se afla doar vidulIar in puterea mea multa rachiuna!
Raspunde

SHndmmUuQNINnV

Acum 11 ani

Doamna Macovei, de ce in Romania poporul, pe baza de srntagere de semnaturi nu poate initia un referendum national? De ce Parlamentul nu este obligat sa aplice rezultatele unui referendum national validat intr-un anume tyermen si sub sanctiunea dizolvarii? Unde este suveranitatea de la articolul 2? Doar pe hartie? Sau in alegeri cu sisteme tembele unde intra clasatii de pe locurile 2 si 3, care apoi vreme de 4 ani sunt intangibili? Mai inamovibili decat judecatorii? Cand vom scapa de pseudo-democratia instituita de Iliescu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus