Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Producatorii sibieni si-ar putea vinde marfa direct marilor supermarketuri

Consiliul Județean Sibiu a demarat acțiunea de înființare a două mari depozite agro-alimentare în județ, astfel încât producătorii să poată aduna marfa într-un singur loc iar mai departe ea să fie vândută marilor supermarketuri și hipermarketuri. Interesate să găzduiască aceste depozite s-au arătat, până acum, comunele Vurpăr și Slimnic.

Noile depozite se pot face în parteneriat public privat. De ele s-ar ocupa asociațiile de producători din județ, primăriile ar putea pune la dispoziție terenurile iar Consilul Județean ar urma să plătească racordurile la apă, canalizare și electricitate.

”Una din prioritățile mandatului meu se referă la sprijinirea economiei și a agriculturii. Primul pas este crearea primei piețe volante gratuite pentru producători, pe care o vom inaugura în municipiul Sibiu la data de 1 septembrie. Doresc ca în județul Sibiu să existe în unele regiuni depozite unde să se poată colecta, sorta și comercializa produse agro-alimentare proaspete, de bună calitate, în așa fel încât să mijlocim relația dintre producătorii agricoli și lanțurile de magazine alimentare”, a declarat astăzi președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Un depozit ar urma să fie pentru produse din carne, lapte și ouă, iar celălalt pentru fructe și legume proaspete.

”Aceste depozite regionale vor permite achiziția, păstrarea și sortarea produselor agro-alimentare. Se știe că, un mare comerciant nu discută cu un mic producător care dorește să vândă 100 de kilograme de cartofi, însă când ai tone de cartofi sortați din Țara Făgărașului, din zona Avrigului, atunci altfel se pune problema”, a mai spus Cindrea.

Prima zona interesată direct de găzduirea unui depozit de legume și fruncte este cea a Vurpărului, unde există mai multe asociații ale producătorilor. Și Slimnicul s-a arătat interesat de un depozit de carne și brânză.

Conducerea CJ Sibiu a mai arătat astăzi că aceste depozite s-ar putea face și cu finanțare de la Uniunea Europeană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Sibian

Acum 10 ani

In sfarsit o idee buna...doar preturile sa fie reale (nu 50 de bani pe litru de lapte, sau kg de cartofi) si sa fie cat mai multe depozite in toate regiunile judetului.
Raspunde

vica

Acum 10 ani

AIURELI, CINE STIE CE INSEAMNA UN DEPOZIT AGRO-ALIMENTAR RADE SI CU CURU... BALOANE DE SAPUN, PROMISIUNI DIN PARTEA UNORA CARE NU AU HABAR CUM FUNCTIONEAZA PIATA LIBERA...
Raspunde

valjan

Acum 10 ani

se misca cate ceva in tara si in sibiu cu domni noi de la putere DOAMNE AJUTA
Raspunde

Veta

Acum 10 ani

Asta insemna ca o sa avem preturi mai mici la legume si fructe?
Raspunde

dMYHzGKm

Acum 10 ani

in prima poza unde se observa 3 maisni de fitze , aceea bleu din stanga este Lancia Fulvia, in mijoc tot Lancia dar nu stiu ce model, iar in dreapta Corvette Stingray.frumoase ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus