Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

S-a deschis cutia Pandorei in compania unde e Trihenea sef. Baietii destepti sunt angajatii Hidroelectrica

Salariul mediu pe angajat în Hidroelectrica este de 1643 euro, iar salariaţii companiei beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, care acoperă 59% din totalul veniturilor, fiind o situaţie "atipică", potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica. "Contractul colectiv de muncă în Hidroelectrica, încheiat în 2005 şi care expiră în 2014, are multe anomalii, este împovărător pentru indicatorii financiari ai companiei şi încurajează nemunca", a declarat vineri într-o conferinţă de presă Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica, citat de Mediafax.

Sibianul Constantin Trihenea a fost director general al Hidroelectrica până la sfârșitul anului trecut, când a fost numit în funcția de director de exploatare al companiei. 
Euro Insol a publicat vineri raportul privind cauzele care au dus la intrarea în insolvenţă a companiei de stat, cel mai mare producător de energie din România. Conform raportului, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", managementului deficitar, investiţiilor neperformante şi secetei prelungite, dar şi a altor factori, precum costurile cu apa uzinată, contractul colectiv de muncă şi achiziţia de energie de la terţi.
Potrivit raportului, ponderea salariului de bază pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor pe salariat, iar diferenţa de 59% este reprezentată de sporuri şi indemnizaţii. "Este atipic, n-am mai auzit nicăieri în lumea asta. Mai mult de jumătate dăm pe altceva decât pe muncă", a afirmat Borza. El a adăugat că salariaţii companiei de stat, intrată în insolvenţă în luna iunie a anului curent, beneficiază de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizaţii, a căror pondere este mai mare cu 300% faţă de salariul de bază. "Câteva exemple: 30 milioane lei primă de vacanţă, 21 milioane lei deplasări ale personalului din şi de la serviciu, inclusiv pentru deplasări în interes personal cu familia, 13 milioane lei diurne pentru delegaţii, 18 milioane lei sporuri de fidelitate şi prime jubiliare, 31 milioane lei prime de vechime", a continuat Borza.
Alte sporuri acordate salariaţilor Hidroelectrica sunt pentru decesul socrilor, bunicilor sau nepoţilor, pentru formare profesională, zilele libere plătite pntru studii, ore suplimentare plătite cu 200% din salariul de bază sau pentru fidelitatea "neîntreruptă" faţă de companie. Salariile de încadrare a şoferilor în Hidroelectrica pornesc de la 2.700 de lei.
Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridică la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult faţă de anul 2011, potrivit raportului elaborat de Euro Insol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

LUNU 20.08.2012. ORA 18 PLIMBARE IN PIATA MARE

Acum 11 ani

DEMNITATE, DACA CREZI CA CONTEZI VINO SI TU
Raspunde

cetatean

Acum 11 ani

umflatul asta este o rusine pentru Sibiu si ar trebui declarat persona non grata pentru acest oras.
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

nenorocitii de pdl-isti au stiut sa taie de la copii, batrani, sanatate , invatamant unde erau salarii \"mari\" iar la aceste companii si-au pus clientela cum e si umflatul asta din poza
Raspunde

gigi manalunga

Acum 11 ani

Sa aplice domn Trihenea acest sistem de stimulare a personalului si la firma proprie pentru toti angajatiii sai !
Raspunde

TRAIAN

Acum 11 ani

LUNI 20 0RA 18 HAIDETI LA PLIMBARE IN PIATA MARE SI dvoasta sa veniti ca merita sa vedeti ce spune poporul
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Dupa ce firma aceasta iasa din insolventa, tot aceleasi salarii vor avea angajatii sai?
Raspunde

deSibiu

Acum 11 ani

Ce burta de nesimtit satul are pdl-istul
Raspunde

nelutu

Acum 11 ani

TRI...PADUCHI, AUZI, CE NUME TRIHENEA. Bai, Tri...i-ti mai aduci aminte cand cautai prin tomberoane in Dresda si ai recuperat cateva recipiete de plastic, pentru ca in Romania nu se gasea asa ceva ? Le ai adus acasa !Bineinteles inainte de \"89. Boschetarule, si acum te afisezi ca mare democrat, dai lectii de etica, morala ? De fapt asta-i PDL-ul.
Raspunde

trai

Acum 11 ani

pe vatrai la hidroelectrica cu asa salari vai de ei bugetari si pensionari si mai grav de copii cu indemnizatiile taiate ce genocid cu poporul asta in favoarea unora cu burta mare LUNI ora 18 in piata mare sa-i elogiem pe suspendati
Raspunde

Gica Contra

Acum 11 ani

Mai desteptilor,uitati-va la anul incheierii contractului colectiv munca.Cine a condus tara la acea vreme ?Absolut toate partidele au VINA lor.
Raspunde

luni ora 18 PIATA MARE

Acum 11 ani

CURAJ
Raspunde

gelu

Acum 11 ani

uitati-va la poza.fara comentari.
Raspunde

mirec

Acum 11 ani

a mancat inainte sa faca poza.
Raspunde

Aricion

Acum 11 ani

Umflatul ăsta şi a angajat şoferul analfabet cu diplomă la S.H. , Ţiban Nicuşor ,economist la Hidroelectrica.
Raspunde

KtCkGaIQKPOJSVblAuF

Acum 11 ani

nice piece of information. But just out of ctiorsiuy do you use opera browser or IE because the images are not loading in opera browser. Do you use some redirection funda or cookies to store images URL?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus