Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

O saptamana de actiuni pentru combaterea vitezei

Timp de o săptămână, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni cu rolul de a combate viteza neregulamentară pe toate sectoarele de drum național din județ. Este considerată viteză neregulamentară cea peste limitele legale, cât și cea neadaptată la condițiile de drum.

Acţiunile, derulate în perioada 20-26 august, sunt circumscrise calendarului de activităţi preventive TISPOL şi sunt desfăşurate în cadrul Campaniei TISPOL „Speed”, campanie efectuată în vederea impunerii unui climat de disciplină în trafic şi reducerii numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere.

Demersurile oamenilor legii sunt desfăşurate pe toate sectoarele de drum naţional din judeţ, precum şi în municipiile Sibiu şi Mediaş. În perioada atribuită activităţilor de prevenire a accidentelor numărul polițiștilor aflați în stradă va fi suplimentat inclusiv cu cei din cadrul secţiilor de poliţie rurale.

Mai mulți morți în 2012 ca anul trecut

Potrivit IPJ Sibiu, în primul semestru al anului 2012 în accidentele rutiere din județ s-au înregistrat 28 de decese, cu nouă mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. A scăzut, însă, numărul accidentelor grave, de la 97 în 2011 la 88 în acest an. Numărul răniților grav în urma accidentelor a scăzut de la 111 în 2011 la 85 în 2012.

Conform unei analize a Poliției Sibiu, în anul 2012, principala cauză în producerea accidentelor rutiere grave o reprezintă viteza neregulamentară şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteo-rutiere. Astfel, 20 de accidente rutiere grave s-au soldat cu  zece morţi şi 23 raniti grav. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 215

Comentarii

2 comentarii

Veta

Acum 11 ani

In Sibiu, 70 % din cei care dua examen auto pica si trebuie sa dea examenul de 3-4 ori. Scolile de soferi ar trebui penalizate financiar pentru cursantii care iau iesirea din scoala si nu iau examenul auto. N-ar fi rau sa fie montate camere video pe masinile scolilor auto si inregistrate examenele (traseul auto la examen). Este uluitor cum vorbesc examinatorii in timpul examenului auto si cum se sparg in figuri. De asemenea, n-ar fi rau ca examenele auto sa fie supervizate de politisti adusi din alte orase, care sa urmareasca (sub acoperire) masinile de examen si apoi sa compare punctajul oferit de examinator. De asemenea, pot fi infiltrati cursanti sub acoperire, care sa dea examen. Este umitor ce se intampla in timpul examenelor auto. Apropo, cand rezolva Prefectura cu taxa pe care o platesc cei care dau sala pt. examen auto. Nu e normal ca fiecare cursant sa plateasca o taxa catre biserica ortodoxa.
Raspunde

camora

Acum 11 ani

tispol=acoperirea pt targhetul amenzilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus