Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Sibianul Radu David a bifat cel de-al doilea raliul din cariera

După ce și-a făcut debutul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, în luna iulie a acestui an, la Raliul Sibiului, pilotul sibian Radu David a punctat la capitolul experiență și în această lună, la Raliul Aradului.

La 17 ani, o lună și câteva zile, Radu David crește treptat și învață, de această dată din motive tehnice, să se confrunte și cu nereușitele pe pistă. Aflat la cel de-al doilea raliu din carieră, Radu David nu a reușit să ajună la finalul celei de-a șasea etape a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Atent supravegheat și învățat de navigatoarea Mihaela Beldie, Radu a parcurs, la Arad, mai bine de trei sferturi din cursă. Un pivot distrus al Loganului de competiție l-a scos din joc cu o proba specială înainte de finish. 

Mașina de recunoașteri e extrem de importantă!

Neșansa de la Arad l-a motivat și mai mult pe tânărul sibian, care spune că și-a dat seama de importanța mașinii de recunoașteri. „Am așteptat cu nerăbdare să luăm startul din nou în CNR. Pentru mine a fost al doilea raliu din cariera pe care mi-o doresc în acest sport, iar obiectivul nostru a rămas același: cât mai mulți kilometri de probă specială parcurși. Pentru a ne îndeplini acest obiectiv, am fost prudenți și am abordat totul progresiv, îmbunătățindu-ne timpii de la o probă specială la alta. Atmosfera în mașină a fost foarte bună și am simțit un real progres față de etapa de la Sibiu. Aportul co-pilotului meu joacă un rol determinant. Mihaela este dedicată 110 la sută, și sunt conștient că experiența ei îmi ușurează cu mult debutul în Raliuri. Cu ajutorul lui Claudiu David am pregătit totul cu multă atenție înainte de cursă și mi-a explicat foarte clar ce am de facut pe fiecare metru din traseul de concurs. Pentru această etapă am beneficiat de o mașină de recunoașteri perfectă - un BMW X1 oferit, împreună cu tot suportul logistic, de Grup West Premium – Arad. Am avut condiții perfecte pentru recunoașteri, și suportul oferit de ei  ne-a ajutat enorm să notăm fiecare capcană a traseului.  Acum mi-am dat și eu seama, comparând cu Loganul bunicului meu de la Sibiu, cât de importantă este mașina de recunoașteri! Raliul Aradului a reprezentat pentru mine o nouă experiență. Probele speciale de aici au fost cu totul și cu totul diferite față de cele din Raliul Sibiului. Am învățat aici să ascult și mai bine dictarea. Am fost  nevoit să mă concentrez și mai mult pe latura aceasta, pentru că foarte multe viraje au fost, așa cum spunem noi, mascate. Am învățat cum se pilotează pe un traseu rapid și cu un macadam bun, față de un macadam foarte dur, unde viteza de deplasare este preponderent mică și medie. Linia de sosire, în schimb, se lasă asteptată pentru Raliul Țara Bârsei, care urmează. La Arad, cu doar o probă specială înainte de finish, pivotul roții stânga a cedat și am fost nevoiți să ne oprim. Deja am început pregătirile pentru următorul raliu, unde păstrăm același obiectiv, cel de a învăța și de a acumula cât mai multă experiență. Doresc   să le mulțumesc partenerilor Colina Motorsport, BCR Leasing, Continental și Grup West Premium - Arad, pentru că au încredere în noi. Mulțumesc și familei mele, care a făcut eforturi considerabile ca să putem lua startul la Arad”, spune Radu David.

„Mă bucură că și-a îmbunătățit timpii de la o trecere la alta!”

Co-pilotul sibianului, Mihaela Beldie, consideră că Raliul Aradului a fost benefic pentru tânărul pilot, deoarece a fost pus în situații inedite de-a lungul traseului. „Mare parte din obiectivul nostru a fost îndeplinit! Am parcurs 80 la sută din raliu și am întâmpinat situatii de care Radu încă nu se lovise și din care a avut de învățat. Asta  e foarte bine și benefic pentru el. Faptul că timpii lui s-au îmbunătățit de la o trecere la alta ma bucură foarte mult. Ne-am făcut datoria cu seriozitate și profesionalism, ceea ce o să facem și mai departe”, a declarat Mihaela Beldie.

foto: Rareș Fetean

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus